FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: Uhićenje Vasiljkovića pokazuje da je pravda spora ali dostižna

ZAGREB, 20. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićustvrdio je u petak kako uhićenje Dragana Vasiljkovića, poznatog kaokapetan Dragan dokazuje da je "pravda spora ali dostižna".
ZAGREB, 20. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić ustvrdio je u petak kako uhićenje Dragana Vasiljkovića, poznatog kao kapetan Dragan dokazuje da je "pravda spora ali dostižna".

"On je dao neke vrlo uvredljive izjave na račun hrvatske države i građana, ali očito da je pravda spora ali dostižna", prokomentirao je Mesić na domjenku u Hrvatskoj odvjetničkoj komori.

"Očito je da se pravda kod njega (Vasiljkovića) malo i požuruje", dodao je Mesić.

Odgovarajući na pitanje o susretu sa srbijanskim poslovnim čovjekom i političarom Bogoljubom Karićem Mesić je kazao da se s Karićem susreo u "jednom restoranu".

"Tamo sam došao na pet, šest minuta, bio je prisutan i gospodin Karić. S njim sam se pozdravio i malo smo popričali o situaciji u našoj regiji. On mi je iznio svoje viđenje onoga što se danas događa u Srbiji. U tom smislu smo se i rastali, a ja sam otišao na neki drugi sastanak", rekao je predsjednik Republike.

Dodao je da je taj susret bio slučajan jer "sat ili dva ranije" o tome nije ništa znao.

Na pitanje može li susret s Karićem zaoštriti odnose sa srbijanskom Vladom, Mesić je rekao da on ima pravo razgovarati i s predstavnicima opozicije, posebno stoga što tijekom kraćeg razgovora nisu donošene nikakve odluke.

Predsjednik danas nije želio govoriti o zahtjevu haškog Tužiteljstva za spajanjem sudskih postupaka protiv generala Ivana Čermaka i Mladena Markača s onim protiv generala Ante Gotovine, rekavši da ne komentira postupke koji su u tijeku.

Uz predsjednika Mesića redovitom godišnjem domjenku Hrvatske odvjetničke komore prisustvovali su i predsjednik Ustavnog suda Petar Klarić, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić te ostali najviši pravosudni dužnosnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙