FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić primio čelnika pokrajine Baden-Wuerttenberg

ZAGREB, 20. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićprimio je u petak predsjednika Parlamenta Savezne pokrajineBaden-Württenberg i predsjednika Odbora regija Europske unije PeteraStrauba s kojim je razgovarao o suradnji središnjih i lokalnih vlastiu Hrvatskoj i Njemačkoj, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.
ZAGREB, 20. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je u petak predsjednika Parlamenta Savezne pokrajine Baden-Württenberg i predsjednika Odbora regija Europske unije Petera Strauba s kojim je razgovarao o suradnji središnjih i lokalnih vlasti u Hrvatskoj i Njemačkoj, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Hrvatski predsjednik istaknuo je izuzetno dobre političke i gospodarske odnose Hrvatske i Njemačke, kao i dobre odnose s regijom Baden-Württenberg.

Pritom je naglasio kako nas, među ostalim, povezuje velik broj Hrvata koji su dobro integrirani u njemačko društvo, ali i velik broj turista koji iz tog dijela Njemačke posjećuju Jadran.

Istaknuo je i važnost svih oblika povezivanja i suradnje hrvatskih lokalnih i regionalnih zajednica s partnerima u Europi, stoji u priopćenju.

Straub je, u ime pokrajine Baden-Württenberg i Odbora regija, ponovio potporu hrvatskom putu u Europsku uniju.

Posebno je istaknuo važnost decentralizacije i pozdravio interes za razvijanjem suradnje između Hrvatske i europskih institucija i u tom području, navodi se u priopćenju Ureda Predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙