FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks poslao pismo Andreasu Kholu u povodu austrijskog predsjedanja EU-om

ZAGREB, 2. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks uputio je u ponedjeljak pismo predsjedniku Nacionalnogvijeća Republike Austrije Andreasu Kholu povodom početka austrijskogpredsjedanja Europskom unijom, priopćio je Ured predsjednika Sabora.
ZAGREB, 2. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je u ponedjeljak pismo predsjedniku Nacionalnog vijeća Republike Austrije Andreasu Kholu povodom početka austrijskog predsjedanja Europskom unijom, priopćio je Ured predsjednika Sabora.

"U povodu jučerašnjeg početka predsjedanja Republike Austrije Europskom unijom s osobitim zadovoljstvom upućujem Vama i svim predstavnicima austrijske zakonodavne i izvršne vlasti čestitke i najbolje želje da u narednih šest mjeseci uspješno završite ovu iznimno složenu i odgovornu zadaću", stoji u pismu.

Navodeći da je i do sada Austrija imala značajnu i pozitivnu ulogu u rješavanju problema oko kojih se i dalje vode rasprave unutar Unije, Šeks je izrazio uvjerenje u svom pismu "da su i glavni ciljevi koje je Austrija postavila kao prioritete svog predsjedanja, kao što su daljnje proširenje EU, nastavak rasprava o Ustavu EU, o novim inicijativama za gospodarski rast, o jačanju povjerenja građana, čvrsta garancija da se mogu očekivati konkretni i zajednički ostvarivi rezultati".

Šeks je u pismu Kholu zahvalio u ime Hrvatskog sabora i svoje osobno na potpori koju je Austrija kontinuirano pružala Hrvatskoj na njenom euro-integracijskom putu.

Predsjednik Hrvatskog sabora će 20. i 21. veljače boraviti u službenom posjetu Austriji na poziv predsjednika Nacionalnog vijeća Andreasa Khola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙