FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: FT: Bez reformi neće biti širenja Europske unije

ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Promjene u sistemu upravljanjaEuropskom unijom neophodne su kako bi ova bila u stanju da, ostave lise po strani Rumunija i Bugarska, primi bilo koju novu članicu,ocjenjuje se u četvrtak u komentaru londonskog Financial Timesa gledepitanja donošenja ustavne povelja EU-a (po BBC-u).
ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Promjene u sistemu upravljanja Europskom unijom neophodne su kako bi ova bila u stanju da, ostave li se po strani Rumunija i Bugarska, primi bilo koju novu članicu, ocjenjuje se u četvrtak u komentaru londonskog Financial Timesa glede pitanja donošenja ustavne povelja EU-a (po BBC-u).

"Ako neće biti reformi, zaboravite članstvo Hrvatske ili bilo kojeg drugog dijela bivše Jugoslavije, zaboravite na Ukrajinu i Tursku; dvadesetsedmočlana Europska unija bit će kraj puta. Sporazum iz Nice koji trenutno regulira funkcioniranje Unije ne predviđa proširenje koje bi premašilo dvadeset sedam članica i ne nudi rješenje za niz tehničkih pitanja koje bi otvorila još brojnija unija. Političke zapreke su još ozbiljnije", piše komentator te podsjeća na nedavne izjave francuskog ministra Nicolasa Sarkozyja koji se nada da će iduće godine zamijeniti predsjednika Jacquesa Chiraca

"U Francuskoj, Nemačkoj, Austriji i Luksemburgu, istina iz različitih razloga, jednostavno ne postoji želja da se, bez boljeg sistema upravljanja poslovima Europske unije, primaju nove članice", tvrdi komentator te napominje da javno mišljenje ne samo u Francuskoj već i cijeloj Europi ne želi odbacivanje europskog ustava već hoće nove pregovore o suštini tog dokumenta, prenosi BBC pisanje Financial Timesa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙