FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EBRD lani u Sloveniju uložio 34 milijuna eura

LJUBLJANA,19. siječnja 2006.(Hina) - Europska banka za obnovu irazvitak (EBRD) lani je u projekte u Sloveniji uložila 34 milijunaeura, a od početka suradnje s tom državom 1993. godine ukupno 588milijuna eura, iznio je u četvrtak novinarima voditelj predstavništvaEBRD-a u Ljubljani Francois Lecavalier.
LJUBLJANA,19. siječnja 2006.(Hina) - Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) lani je u projekte u Sloveniji uložila 34 milijuna eura, a od početka suradnje s tom državom 1993. godine ukupno 588 milijuna eura, iznio je u četvrtak novinarima voditelj predstavništva EBRD-a u Ljubljani Francois Lecavalier.

Kako je prenijela Slovenska tiskovna agencija STA, EBRD je spreman i dalje ulagati u Sloveniju ako se sadašnja vlada odluči za privatizaciju nekih poduzeća, u prvom redu banaka i Telekoma Slovenije, što bi bio pozitivan signal stranim investitorima.

Privatizacija Telekoma Slovenije uz pomoć EBRD-a bila je 1995. godine pred zaključivanjem, ali je tadašnja slovenska vlada u zadnji čas otkazala projekt, iznio je Lecavalier.

Dodao je da sadašnja vlada nastoji postići nacionalni konsenzus oko modela privatizacije po kojemu bi postupno i kontrolirano smanjivala svoj vlasnički udio, te da bi privatizacijski postupci trebali početi u roku godine do godine i pol dana.

Najveća investicija EBRD-a do sada bilo je financiranje modernizacije hidrocentrala na Dravi u svoti od 65 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙