FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Australski "agent" za zapošljavanje napustio Hrvatsku, policija i dalje ispituje

SPLIT,20. prosinca 2005.(Hina) - Australski državljanin TrevourHains-Wesson, koji je proteklih mjeseci izazvao golemo zanimanjenudeći zapošljavanje u Australiji, napustio je Hrvatsku, ali se nadnjegovim djelovanjem i dalje provode određeni izvidi kako bi seutvrdilo postoje li elementi za podizanje kaznene prijave, potvrdilaje glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj.
SPLIT,20. prosinca 2005.(Hina) - Australski državljanin Trevour Hains-Wesson, koji je proteklih mjeseci izazvao golemo zanimanje nudeći zapošljavanje u Australiji, napustio je Hrvatsku, ali se nad njegovim djelovanjem i dalje provode određeni izvidi kako bi se utvrdilo postoje li elementi za podizanje kaznene prijave, potvrdila je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj.

Izvidi se provode na temelju zahtjeva Državnog odvjetništva u koordinaciji s Općinskim i Županijskim državnim odvjetništvom. Spornim se smatra to što Hains-Wesson nije registrirani useljenički agent, nego tvrtka u kojoj je zaposlen kao odvjetnik - "Australian Migration and Citizenship Services" čiji je europski zastupnik.

Trevour Hains-Wesson Komižu na Visu, gdje je bio smješten s obitelji, napustio je 13. prosinca, no, kako se doznaje od mještana, najavio je da će se u siječnju vratiti kako bi održao još nekoliko predavanja o mogućnostima zapošljavanja u Australiji.

Policija je "slučaj" ispitala još polovinom studenoga, nakon brojnih novinskih napisa o stotinu tisuća slobodnih radnih mjesta u Australiji i mogućnostima zapošljavanja te predavanja koje je o tome održao u Splitu, a koje je posjetilo više stotina ljudi.

Osim neprijavljena boravka u Hrvatskoj nije bilo drugih nezakonitosti, a prekršajna je prijava podnesena protiv osobe kod koje je Australac na Komiži odsjeo, a ne protiv njega.

Policija je utvrdila kako je Hains-Wesson, rođen 1950., odvjetnik zaposlen u navednoj australskoj tvrtki, u Hrvatsku zajedno sa suprugom i djetetom stigao polovinom listopada.

"Slučaj' su obradili službenici splitske Prve policijske postaje i Policijske postaje u Komiži te Odjela za nezakonite migracije PU splitsko-dalmatinske.

Naknadno je i Općinsko državno odvjetništvo zatražilo od policije da podrobnije obavi predistražne radnje kojima bi se utvrdilo je li za aktivnosti kojima se bavi potrebna posebna dozvola.

Trevour Hains-Wesson zanimanje je pobudio intervjuima u novinama u kojima je ustvrdio kako u Australiji ima oko 100 tisuća slobodnih radnih mjesta raznih struka te da on može olakšati dobivanje potrebnih isprava za useljenje i zapošljavanje, kao i tvrdnjama o visini godišnjih primanja, brzoj kupnji kuća s bazenima, odličnim uvjetima za školovanje...

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙