FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo istražni postupak protiv bivše sutkinje Domić

SPLIT,3. siječnja 2006.(Hina) - Istražni postupak protiv bivšepredsjednice Općinskog suda u Supetru na Braču Ivane Domić,osumnjičene za zloporabu položaja i ovlasti, počeo je danasispitivanjem svjedoka pred istražnim sucem Županijskog suda u Splitu.
SPLIT,3. siječnja 2006.(Hina) - Istražni postupak protiv bivše predsjednice Općinskog suda u Supetru na Braču Ivane Domić, osumnjičene za zloporabu položaja i ovlasti, počeo je danas ispitivanjem svjedoka pred istražnim sucem Županijskog suda u Splitu.

Bivšu sutkinju Ivanu Domić sumnjiči se da je od 1995. do kraja 2003. godine počinila 16 istovrsnih kažnjivih djela zloporabe položaja i ovlasti, odnosno donošenja presuda zbog izostanka stranke u postupku imovinskopravne naravi. Na taj su način velike površine zemljišta na Braču promijenile vlasnika. Ukupna se šteta procjenjuje na više od 12 milijuna eura.

Jutros i tijekom poslijepodneva istražni je sudac ispitao desetak svjedoka, većinom oštećenika - vlasnika zemljišta koje je sutkinja Domić, kako ju se sumnjiči, protuzakonitim presudama dodijelila drugim osobama. Ispitivanje svjedoka nastavit će se i idućih dana.

Uz prvoosumnjičenu sutkinju istražnim je zahtjevom obuhvaćeno još 14 osoba - tri odvjetnika i 11-ero nezakonitih vlasnika zemljišta.

Prvoosumnjičena je tijekom predistražnog postupka u kolovozu prošle godine istražnom sucu izjavila kako je sve radila po zakonu i savjesno te da nije bila u dosluhu s odvjetnicima.

Negirajući navode iz kaznene prijave i istražnog zahtjeva, ustvrdila je da je eventualne nezakonitosti i pogreške u pojedinim postupcima trebao utvrditi viši sud koji je redovito obavljao nadzor nad radom Općinskog suda u Supetru.

Ivana Domić s mjesta je predsjednice Suda smijenjena potkraj 2004. godine nakon čega je odlukom Državnog sudbenog vijeća razriješena i sudačke dužnosti. Prva je kaznena prijava protiv nje podnesena u ljeto iste godine, nakon što je nadzorom utvrđen veći broj nepravilnosti u radu Suda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙