FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U napadu u Pakistanu ubijeni visoki dužnosnici al-Qaide

ISLAMABAD, 19. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Stručnjak al-Qaide zaizradu bombi, čija je glava ucijenjena na pet milijuna dolara, i zetdrugog čovjeka al-Qaide Aymana al-Zawahirija, bili su među četvoricommilitanata za koje se vjeruje da su ubijeni u prošlotjednom američkomzračnom napadu u Pakistanu, objavili su u četvrtak pakistanskiobavještajni izvori.
ISLAMABAD, 19. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Stručnjak al-Qaide za izradu bombi, čija je glava ucijenjena na pet milijuna dolara, i zet drugog čovjeka al-Qaide Aymana al-Zawahirija, bili su među četvoricom militanata za koje se vjeruje da su ubijeni u prošlotjednom američkom zračnom napadu u Pakistanu, objavili su u četvrtak pakistanski obavještajni izvori.

Zasad nema službene potvrde te vijesti, a tijela stradalih još nisu izvađena iz zabačenog plemenskog područja uz granicu s Afganistanom koje je bilo metom napada u prošli petak.

Jedan ubijeni militant je Abdul Rehman al-Misri al Maghribi, Zawahirijev zet i dužnosnik al-Qaide odgovoran za medije, rekli su izvori, dok je drugi Midhat Mursi al-Sayid Umar, stručnjak za eksplozive i otrove za čiju su glavu Sjedinjene Države ponudile pet milijuna dolara.

U napadu je ubijeno 18 seljaka, što je navelo službeni Pakistan na prosvjed protiv te američke operacije.

Napad je, prema američkim dužnosnicima, bio usmjeren protiv drugog čovjeka al-Qaide al-Zawahirija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙