FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al-Zawahiri nije se pojavio na večeri koja je potaknula američki napad

ISLAMABAD, 16. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Drugi čovjekterorističke mreže al-Qaide Ayman al-Zawahiri bio je pozvan na večeruu kuću u pakistanskom selu koja je bila metom američkog zračnog napadau petak, ali se nije pojavilo što mu je spasilo život, rekli su unedjelju pakistanski obavještajni izvori.
ISLAMABAD, 16. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Drugi čovjek terorističke mreže al-Qaide Ayman al-Zawahiri bio je pozvan na večeru u kuću u pakistanskom selu koja je bila metom američkog zračnog napada u petak, ali se nije pojavilo što mu je spasilo život, rekli su u nedjelju pakistanski obavještajni izvori.

Pakistan je osudio američki napad u kojem je poginulo najmanje 18 osoba, među kojima žene i djeca, a diljem zemlje okupili su se u nedjelju deseci tisuća Pakistanaca na antiameričkim prosvjedima.

Obavještajni izvori rekli su da pakistanske službe istražuju izvješća prema kojima je u napadu na selo Damadola, nedaleko od granice s Afganistanom, poginulo više visokih dužnosnika al-Qaide, ali su potvrdili da ne postoje indicije da je među njima i zamjenik Osame bin Ladena.

"On je bio pozvan na večeru, ali nema dokaza da je bio prisutan", rekao je obavještajni izvor za Reuters.

Američka vlada nije komentirala incident, ali su izvori bliski operaciji kazali da je još uvijek prerano da bi se utvrdilo koji su pripadnici al-Qaide poginuli u napadu.

Izvori, koji su govorili pod uvjetom anonimnosti, rekli su da je napad bio temeljen na "vrlo dobrim" obavještajnim podacima prema kojima je al-Zawahiri trebao biti na večeri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙