FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NASA ponovno pokušava lansirati letjelicu na Pluton

CAP CANEVARAL, 18. siječnja 2006. (Hina/AP) - Loše vremenske prilikeprisilile su NASA-u da odgodi svoje prvo lansiranje letjelice NewHorizons na devetogodišnje putovanje do Plutona, posljednjegneistraženog planeta u Sunčevom sustavu, a snažni su vjetrovizaprijetili da bi se još jednom moglo odgoditi lansiranje.
CAP CANEVARAL, 18. siječnja 2006. (Hina/AP) - Loše vremenske prilike prisilile su NASA-u da odgodi svoje prvo lansiranje letjelice New Horizons na devetogodišnje putovanje do Plutona, posljednjeg neistraženog planeta u Sunčevom sustavu, a snažni su vjetrovi zaprijetili da bi se još jednom moglo odgoditi lansiranje.

Lansiranje letjelice New Horizons odgođeno je u utorak poslije podne zbog snažnog vjetra.

"Vjetar se pojavio prije nego smo očekivali. Krivi su meteorolozi", kazao je znanstvenik Richard Binzel, jedan od sudionika misije.

NASA bi do 14. veljače trebala lansirati New Horizons na put koji stoji tri milijarde dolara.

Let do Plutona trebao bi poslužiti da se završi istraživanje planeta koje je NASA počela još početkom 60-ih godina s letjelicama bez posade upućenima na Mars, Merkur i Veneru.

Pluton je načinjen od leda za razliku od stjenovitih planeta poput Merkura, Venere, Zemlje i Marsa ili plinovitih poput Jupitera, Saturna, Urana i Neptuna. To je ujedno i najsjajnije tijelo u Sunčevom sustavu i još jedini neistraženi planet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙