FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 18. siječnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 18. siječnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

HOUSTON - Amerikanac koji je prije 36 godina pobjegao iz marinaca kako ne bi išao u Vijetnam uhićen je krajem prošlog tjedna i prijeti mu kazna višegodišnjeg zatvora. Ernest Johnson (55) živio je pod lažnim imenom Ernest McQueen otkad je 1969. godine pobjegao iz vojnog kampa Lejeune u Sjevernoj Karolini. Marincima se priključio 1968. godine, no na bijeg iz vojske navele su ga snimke masakra nad vijetnamskim civilima u My Laiu, sve žešće protivljenje Amerikanaca ratu u Vijetnamu, kao i potresne priče kolega koji su se s bojišta vratili u Sjedinjene Države. Johnson je kazao da nije želio sudjelovati u ubijanju, bilo koga. Tu bi davnu odluku mogao "platiti" s tri godine zatvora i nečasnim otpustom iz američke vojske. Posljednjih 35 godina radio je kao stolar u nekoliko saveznih država. Dvaput se ženio pa rastavljao i ima dvoje odrasle djece, no nikada nikome nije rekao da je dezertirao iz vojske.

WASHINGTON - "Čiča Tomina koliba", koja se proslavila u romanu o ropstvu, prodana je za milijun dolara okrugu Montgomery u američkoj saveznoj državi Maryland, nedaleko od Washingtona, saznaje se od lokalnih vlasti. Svečanost kojom je obilježena kupovina kolonijalne kuće s tri sobe i pokrajnjom kolibom održana je u ponedjeljak prigodom obljetnice rođenja američkog crnačkog vođe Martina Luthera Kinga, zagovaratelja građanskih prava, istaknulo je Povjerenstvo za parkove i planiranje Marylanda u priopćenju. Povjerenstvo je istaknulo da će u nadolazećim mjesecima, lokalne vlasti razmotrit opcije oko restauriranja zdanja, ispitati povijesne činjenice i učiniti ga dostupnim javnosti. Dosad je kuća koja se nalazi u Bethesdi uvijek bila privatno vlasništvo.

KUALA LUMPUR - Malezijski rendžeri ubili su 30 kilograma teškog majmuna koji je više od mjesec dana terorizirao stanovnike gradića na sjeveru zemlje, objavili su mediji u srijedu. Mužjak makakia našao se na meti rendžera nakon što je početkom prosinca 2005. godine napao i ozlijedio 47-godišnjeg Yim Ah Chaia u njegovoj kući. Životinja je otada spretno izbjegavala zaštitare tako što je pobjegla svaki put kada bi ugledala njihova vozila, piše list Star. No, majmun je na kraju "dolijao", jer su se rendžeri uokolo počeli voziti neoznačenim automobilima. Prema pisanju lista, uspjeli su mu se približiti dovoljno blizu i usmrtiti ga jednim hicem u glavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙