FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene sportske nagrade "Večernjakov laureat 2005."

ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - Najtiražniji dnevni list uHrvatskoj, zagrebački Večernji list proglasio je danas najbolje igračei igračice u različitim sportovima u 2005. godini.
ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - Najtiražniji dnevni list u Hrvatskoj, zagrebački Večernji list proglasio je danas najbolje igrače i igračice u različitim sportovima u 2005. godini.

Za vaterpolista godine izabran je vratar Mladosti i reprezentacije Josip Pavić sa 29 bodova ispred reprezentativnog kolege Igora Hinića iz talijanske Brescije sa 25 i suigrača iz Mladosti i reprezentacije Tea Đogaša, te Ratka Štritofa iz Ortigije koji su podijelili treće mjesto sa 22 boda.

Najboljim košarkašem proglašen je član europskog prvaka Maccabija i centar reprezentacije Nikola Vujčić sa 117 glasova, drugi je branič Utah Jazza Gordan Giriček sa 82, a treći centar Orlando Magica Mario kasun sa 43 boda.

Ove godine Večernji list je uveo i nagradu za sportaše s invaliditetom, a nagrade su osvojili atletičarka Marija Iveković, svjetska rekorderka u petoboju, te plivač Mihovil Španja, osvajač zlatnih odličja na 100 leđno i 400 slobodno na svjetskom prvenstvu u Rio de Janeiru.

Za nogometnu nadu godine izabran je napadač Varteksa Leon Benko sa 33 glasa, drugi je branič Dinama Vedran Ćorluka sa 27, a treći napadač Hajduka Tomislav Bušić sa 15.

Treću godinu zaredom za najboljeg nogometaša izabran je napadač Rangersa i reprezentacije Dado Pršo sa 105 bodova, drugi je Darijo Srna iz Šahtara sa 98, a treći branič Juventusa Robert Kovač sa 71 bodom.

Za postignuće godine proglašen je trijumf hrvatske teniske reprezentacije u najvećem momčadskom natjecanju u tenisu, "Davis Cupu", koja je u anketi čitatelja Večernjeg lista i slušatelja Obiteljskog radija osvojila 79 posto glasova. Drugo mjesto zauzela je trostruka svjetska prvakinja u skijanju Janica Kostelić sa 16 posto, a odlazak na Svjetsko prvenstvo nogometne reprezentacije dobio je tri posto glasova.

Nagrade i priznanja "Večernjakovim" laureatima uručena su na prigodnoj svečanosti u hotelu "The Westin" u nazočnosti brojnih bivših i sadašnjih sportaša, te osoba iz političkog života predvođenih potpredsjednicom Vlade Jadrankom Kosor, minisara Ivana Šukera i Dragana Primorca, predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i drugih uzvanika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙