FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOO: 101.5 milijuna kuna za 2006

ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Proračun Hrvatskog olimpijskogodbora za sljedeću godinu iznosit će 101.5 milijuna kuna, od čega ćeiz državnog proračuna stići 40 milijuna kuna, od igara na sreću 46.5milijuna kuna, a od vlastitih sredstava 15 milijuna kuna, kazao je na12. sjednici Skupštine HOO-a u Zagrebu predsjednik Zlatko Mateša.
ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Proračun Hrvatskog olimpijskog odbora za sljedeću godinu iznosit će 101.5 milijuna kuna, od čega će iz državnog proračuna stići 40 milijuna kuna, od igara na sreću 46.5 milijuna kuna, a od vlastitih sredstava 15 milijuna kuna, kazao je na 12. sjednici Skupštine HOO-a u Zagrebu predsjednik Zlatko Mateša.

On je dodao kako je dokaz da je HOO stabilna institucija i činjenica da su planirani prihodi od vlastitih sredstava veći za čak 50 posto od lani, bitno je jači prihod i od igara na sreću, dok će materijalni troškovi i plaće djelatnika HOO-a biti na oko 15-tak posto ukupnog proračuna. Također, višak sredstava još iz 2004. HOO će do 20. siječnja uplatiti nacionalnim sportskim savezima, a kako je sve veći interes sponzora i donatora za akcije HOO-a, i ova godina će biti u "financijskom plusu".

Mateša je izvijestio i o sastanku sa premijerom Sanaderom na kojem je usuglašeno da iz državnog proračuna sljedeće godine za Zimske olimpijske igre u Torinu ide 10 milijuna kuna, dok će HOO za ovu godinu od Vlade za pripreme za ZOI u Torinu dobiti 4.7 milijuna kuna. Najveći dio troškova za Torino financiran je iz vlastitih sredstava u 2005. godini, a sredstva za tu priredbu namjenski se ostvaruju u 2006.

Skupštinari su imali nekoliko primjedaba na financijski plan za 2006., pa je tako dopredsjednik HOO-a Goranko Fižulić smanjio stavku za mobilnu i fisknu telefoniju sa 1.25 milijuna kuna na 950 tisuća kuna, iako je Mateša naglasio da se ipak radi o olimpijskoj godini, pa su i troškovi telefoniranja veći.

Skupština je potvrdila i novu članicu Vijeća - Zvjezdanu Tumu Pavlov, bivšu odbojkašicu i sadašnju predsjednicu Atletskog kluba Slavonija iz Osijeka, ali i bivša članica Nadzornog odbora HOO-a. Zvjezdana Tuna Parlov se kao žena, ali i kao Slavonka savršeno uklapa u Vijeće, kazao je Mateša, obrazloživši kako u tom tijelu dosad nije bilo članova iz te regije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙