FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Goli Nijemci se čeličili u ledenom jezeru

BERLIN, 25. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Tvrdeći da je ledena vodazdrava, skupina od tridesetak Nijemaca skočila je u berlinsko jezeroobilježavajući tako Božić.
BERLIN, 25. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Tvrdeći da je ledena voda zdrava, skupina od tridesetak Nijemaca skočila je u berlinsko jezero obilježavajući tako Božić.

Odjeveni samo u crvene kape Djeda Božićnjaka, goli muškarci i žene u dobi od 25 do 73 godine veselo su zaplivali jezerom Oranke u kojem je temperatura vode bila dva stupnja Celzija.

"Ovo je sjajno iako nije tako hladno kao što je bilo prošlih godina", rekla je Katrin Hornack nakon petominutog plivanja. "Što bismo još mogli poželjeti", dodala je, "sunce sja i dan na jezeru je divan".

Neki su plivači u vodi ostali samo nekoliko trenutaka dok su u drugi u plivanju uživali i po 15 minuta.

Tradicionalno božićno kupanje je počelo oko 1980. godina. Novinari koji su bili brojniji od kupača, ali su se držali obali, prvo su nazočili malom koncertu božićnih pjesama.

"Ovo je prekrasan osjećaj", rekao je kao od majke rođen Dietere Korinke, nimalo ne reagirajući na hladnoću. "Ovaj bi doživljaj mogao biti bolji jedino da u jezeru ima leda i da počne padati snijeg", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙