FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šest ubijenih, 18 ranjenih u atentatu na policiju sjeverno od Bagdada

BAAQOUBA, 16. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Pet policajaca i 12-godišnjedijete ubijeni su a 18 osoba ranjeno u atentatu automobilom-bombom napoliciju u ponedjeljak sjeverno od Bagdada, prema sigurnosnom izvoru.
BAAQOUBA, 16. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Pet policajaca i 12-godišnje dijete ubijeni su a 18 osoba ranjeno u atentatu automobilom-bombom na policiju u ponedjeljak sjeverno od Bagdada, prema sigurnosnom izvoru.

Do napada je došlo u Muqdadiyahu, stotinjak kilometara sjeverno od glavnog grada, istaknuo je policijski izvor pokrajine Diyala.

"Prvo je došlo do napada automatskim oružjem na policijsku patrolu te kad je pojačanje došlo na lice mjesta, automobil-bomba parkiran u blizini mjesta napada eksplodirao je", izjavio je taj izvor.

Do napada je došlo nekoliko sati nakon završetka operacije iračke vojske pokrenute tijekom noći, koja je omogućila uhićenje 18 sumnjivaca u Muqdadiyahu i njegovoj okolici.

Nasilni incidenti nastavili su se u Iraku i u ponedjeljak. U zapadnom dijelu zemlje je u eksploziji bombe podmetnute uz cestu uništeno jedno američko vojno vozilo. Bomba je ekplodirala u trenutku kad je u blizini Haqlanije, oko 350 km zapadno od Bagdada prolazio američki vojni konvoj. U napadu nije bilo žrtava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙