FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruska vojska priznaje 103 mrtva u sukobu u Čečeniji 2005.

MOSKVA, 16. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Ukupno 103 vojnika ruske vojskeubijena su u sukobu u Čečeniji 2005. godine, prema podacimaobjavljenima u ponedjeljak na Internet stranici ruskog ministarstvaobrane.
MOSKVA, 16. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Ukupno 103 vojnika ruske vojske ubijena su u sukobu u Čečeniji 2005. godine, prema podacima objavljenima u ponedjeljak na Internet stranici ruskog ministarstva obrane.

Moskva je prvi put prošle godine počela objavljivati broj "vojnika oružanih snaga Ruske Federacije poginulih ili nestalih u izvršavanju dužnosti na teritoriju Republike Čečenije", što su statistički podaci koji ne vode računa o gubicima snaga ministarstva unutarnjih poslova, brojnijih u toj ruskoj republici sjeverno od planinskog lanca Kavkaza.

Osim ta 103 "poginula u sukobu" koji predstavljaju gotovo 10 posto poginulih vojnika na godinu, četiri osobe smatraju se nestalima.

Poginulih u redovima saveznih vojnika u Čečeniji o kojima je podatke dala vojska znatno je manje nego u gotovo svakodnevnim podacima, uključujući vojsku i ministarstvo unutarnjih poslova, dobivenima od neimenovanih dužnosnika čečenske uprave.

Od 1999. godine, početka drugog dijela sukoba u Čečeniji, smrtno je stradalo 3.495 ruskih vojnika a 32 se smatraju nestalima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙