FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast broja zaposlenih u hrvatskoj industriji

ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Višemjesečni trend povećanja brojazaposlenih u hrvatskoj industriji na godišnjoj razini nastavljen je itijekom studenog 2005. godine.
ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Višemjesečni trend povećanja broja zaposlenih u hrvatskoj industriji na godišnjoj razini nastavljen je i tijekom studenog 2005. godine.

Tako je ukupan broj zaposlenih u industriji u studenom prošle godine bio veći za 1,5 posto u usporedbi sa studenim 2004. godine, dok je u usporedbi s listopadom 2005. ostao isti, pokazuju podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku.

U usporedbi s prosječnim mjesečnim brojem zaposlenika u 2004. broj zaposlenih u industriji u studenom prošle godine bio je veći za 1,6 posto.

Proizvodnost rada u industriji u Hrvatskoj je pak u razdoblju od siječnja do studenog 2005. bila veća za 3,6 posto u usporedbi s istim razdobljem 2004. godine.

Pritom je proizvodnost rada u prerađivačkoj industriji bila veća za 5,1 posto. U rudarstvu i vađenju smanjena je pak za 4,3 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za 1 posto.

Broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju u studenom prošle godine je u odnosu na isti mjesec 2004. bio veći za 1,8 posto, a u prerađivačkoj industriji za 1,7 posto, dok je njihov broj u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom smanjen za 0,2 posto.

U odnosu pak na listopad, zaposlenih u prerađivačkoj industriji je bilo 0,1 posto više, dok ih je u rudarstvu i vađenju bilo manje za 0,8 posto, a u opskrbi električnom energijom, strujom i vodom za 0,3 posto.

U sklopu prerađivačke industrije u studenom je, u odnosu na isti mjesec prethodne godine, najviše porastao broj zaposlenih u proizvodnji radiotelevizijskih i komunikacijskih aparata za 24,6 posto, izdavačkoj i tiskarskoj djelatnosti te umnožavanju snimljenih zapisa za 14,7 posto, u proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica za 14,3 posto te u proizvodnji proizvoda od metala za 11,2 posto.

Istodobno, za najvećih 6,7 posto pao je broj zaposlenih u kožarskoj industriji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙