FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sudan zatvorio veleposlanstvo u Bagdadu

BAGDAD, 30. prosinca 2005. (Hina/AP) - Viši sudanski diplomat u petakje izjavio da je njegova zemlja zatvorila veleposlanstvo u Bagdadu unastojanju da ishodi oslobađanje šestoro otetih službenika, međukojima je i jedan diplomat.
BAGDAD, 30. prosinca 2005. (Hina/AP) - Viši sudanski diplomat u petak je izjavio da je njegova zemlja zatvorila veleposlanstvo u Bagdadu u nastojanju da ishodi oslobađanje šestoro otetih službenika, među kojima je i jedan diplomat.

"Sudanska vlada je izdala izjavu da zatvara veleposlanstvo u Iraku kako bi se ishodilo oslobađanje otetih talaca", rekao je otpravnik poslova Mohamed Ahmed Khalil agenciji Associated Press. Dodao je da će 12 službenika veleposlanstva otići u ponedjeljak.

Al Qaida u Iraku je u četvrtak zaprijetila da će ubiti pet Sudanaca u subotu ako Sudan ne ukloni svoju diplomatsku misiju iz Iraka. Sudansko ministarstvo vanjskih poslova 24. prosinca je izvijestilo da je oteto šestoro službenika veleposlanstva među kojima i drugi tajnik misije Abdel Moneam Mohammad Tom.

Al Qaida u Iraku je odredila subotu za krajnji rok da Sudan "jasno objavi prekid da prekida veze" s iračkom vladom i "zatvara svoje veleposlanstvo u Bagdadu i da povlači sve svoje predstavnike".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙