FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupina bliska Al-Qaidi potvrdila egzekuciju Amerikanca

PARIZ, 19. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Skupina bliska organizacijiAl-Qaida emitirala je u ponedjeljak na Internetu video snimku kojupredstavlja kao egzekuciju Amerikanca otetog u Iraku, potvrđujući timputem nedavnu objavu njegove smrti.
PARIZ, 19. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Skupina bliska organizaciji Al-Qaida emitirala je u ponedjeljak na Internetu video snimku koju predstavlja kao egzekuciju Amerikanca otetog u Iraku, potvrđujući tim putem nedavnu objavu njegove smrti.

Islamska vojska u Iraku, koja je emitirala taj video, objavila je 8. prosinca egzekuciju tog Amerikanca, predstavljena kao Ronald Shulz, "savjetnik iračkog ministarstva stanovanja".

Slike emitirane u ponedjeljak pokazuju čovjeka s leđa, na koljenima, povezanih očiju, ruku vezanih na leđima. Odjeven je u tamnu jaknu i traperice.

Čovjek smješten na razdaljini od oko dva metra ispaljuje potom rafal metaka iz automatske puške na taoca koji pada na zemlju, kako prikazuje video snimka čija autentičnost se ne može provjeriti.

Snimka pokazuje osobnu iskaznicu na ime Schulz.

Islamska vojska u Iraku 6. prosinca je objavila kako drži Amerikanca i zaprijetila da će ga ubiti u roku od 48 sati ako SAD ne oslobodi zatočenike iz iračkih zatvora, prema video snimci koja pokazuje muškarca sjedeći na stolcu s rukama zavezanim na leđima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙