FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iz službe udaljeni policajci kojima je pobjegao pritvorenik na štakama

ZAGREB, 14. siječnja 2006. (Hina) - Protiv dvojice pravosudnihpolicajaca kojima je u Splitu pobjegao pritvorenik pokrenut jepostupak zbog teške povrede službene dužnosti te su udaljeni izslužbe, priopćeno je danas iz Ministarstva pravosuđa.
ZAGREB, 14. siječnja 2006. (Hina) - Protiv dvojice pravosudnih policajaca kojima je u Splitu pobjegao pritvorenik pokrenut je postupak zbog teške povrede službene dužnosti te su udaljeni iz službe, priopćeno je danas iz Ministarstva pravosuđa.

Pritvorenik R.R pobjegao je u četvrtak, 12. siječnja, kad se vraćao s liječničkog pregleda u KB Split, odnosno kad je trebao ući u službeno vozilo.

"Pritvorenik je pobjegao na način što je službenik osiguranja u trenutku kada je pritvorenik trebao ući u službeno vozilo pustio ruku pritvorenika za koju ga je do tada pridržavao, nakon čega je pritvorenik odbacio štake u pravcu službenika i dao se u bijeg. Kako su pritvorenika sprovodila dva službenika osiguranja, oba su potrčala za njim, ali je pritvorenik došao do stambene zgrade i izgubio se iz vidokruga službenika", navodi Ministarstvo.

R.R. u pritvoru se nalazio od 24. prosinca 2005. godine na temelju rješenja splitskoga Općinskog suda koji je trebao trajati do pravomoćnosti presude kojom mu je izrečena kazna zatvora od dvije godine zbog kaznenog djela teške krađe.

Kod dolaska u pritvor, pritvorenik se žalio na bolove u desnom koljenu s kojim je i ranije imao problema, zbog čega mu je odobreno korištenje štaka i određen pregled kod fizijatra. Cijelo vrijeme boravka u pritvoru kretao se pomoću štaka.

O bijegu je odmah obaviještena PU Splitsko-dalmatinska, Policijska postaja Sinj te Općinski sud u Splitu, navodi se u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙