FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priveden vozač kombija zbog prometne nesreće kod Živogošća

SPLIT,13. siječnja 2006.(Hina) - Vozač blindiranog kombija koji jesudjelovao u prometnoj nesreći kod Živogošća Ivanko Perić (58)priveden je poslijepodne istražnom sucu Županijskog suda u Splitu skaznenom prijavom zbog izazivanja prometne nesreće, izvijestila jeglasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj, nenavodeći njegov identitet.
SPLIT,13. siječnja 2006.(Hina) - Vozač blindiranog kombija koji je sudjelovao u prometnoj nesreći kod Živogošća Ivanko Perić (58) priveden je poslijepodne istražnom sucu Županijskog suda u Splitu s kaznenom prijavom zbog izazivanja prometne nesreće, izvijestila je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj, ne navodeći njegov identitet.

Nesreća, u kojoj su dvije osobe poginule, dogodila se 5. siječnja poslijepodne na Jadranskoj magistrali - D8 kod Živogošća, kada je autobus makarskog "Prometa", na liniji Metković-Split, udario u kombi Splitske banke koji je iz smjera Splita prešao na suprotni kolnički trak. Autobus je, da bi ga izbjegao, skrenuo s ceste te je sletio u provaliju i prevrnuo se na krov.

Poginuo je 18-godišnji Marin Jakić iz Metkovića i 34-godišnja časna sestra Jacqueline Uwanyligira iz Ruande, a još je 12 osoba teško ozlijeđeno, među kojima i privedeni vozač kombija.

Pri dolasku kod istražnog suca Perić je danas teško hodao uz pomoć štaka, a na čelu ima ranu od udarca u sudaru. Od događaja je, inače, u tešku psihičkom stanju i pod lijekovima za smirenje.

Perić, kojemu je nakon nesreće utvrđeno 0,23 promila alkohola u krvi, ranije je izjavio kako nije kriv te da je na suprotnu stranu skrenuo kako bi izbjegao vozilo koje je ispred njega naglo zakočilo. Policija je prijeporno vozilo pronašla na crnogorskoj granici i dovezla ga u Split, ali je očevidom utvrđeno kako nije sudjelovalo u prometnoj nesreći.

Perićevo ispitivanje kod istražnog suca još traje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙