FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kirin: u policiji će sigurno biti smjena zbog propusta pri Margetićevu privođenju

ZAGREB, 11. siječnja 2006. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova IvicaKirin sinoć je najavio da će u policiji "sigurno biti smjena zbogpropusta tijekom privođenja" novinara i haškog optuženika DamiraMargetića u utorak, jer je, kako smatra, bilo propusta u vođenjuakcije.
ZAGREB, 11. siječnja 2006. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin sinoć je najavio da će u policiji "sigurno biti smjena zbog propusta tijekom privođenja" novinara i haškog optuženika Damira Margetića u utorak, jer je, kako smatra, bilo propusta u vođenju akcije.

Kirin je to najavio u emisiji "Otvoreno" HTV-a, u kojoj se razgovaralo o tome je li policija prekoračila ovlasti kad je, uz Margetića, uporabom prisile privela i predsjednika zagrebačke Hvidre Ivana Pandžu i člana Antu Jurendića.

Policija je Margetića privela na temelju sudskog naloga, a zbog najave da će prezentirati svjedočenje predsjednika Stjepana Mesića u Haagu, u svojstvu zaštićenog svjedoka, a naknadno su pojasnili da su Pandžu i Jurendića priveli zbog pružanja otpora policijskoj intervenciji.

Kirin je ocijenio da je policija, na temelju naloga istražnog suca, imala pravo ući u prostorije Hvidre, ali da do toga nije trebalo doći.

"Do svega ovoga ne bi došlo da je policijski postupak odrađen korektno", kazao je Kirin, naglašavajući da za ono što se dogodilo ne treba okrivljavati policajce, koji, kaže, nisu mogli znati da je Ivan Pandža invalid bez noge.

No, budući da je riječ o udruzi invalida, smatra da je policija morala pokazati posebnu osjetljivost, te da oni koji su vodili akciju nisu trebali dopustiti da Margetić s prijepornim materijalom završi u prostorijama Hvidre.

"Najavio sam da ću poduzeti sankcije, ali još jednom napominjem da ću to napraviti tek kad internom kontrolom utvrdim tko je pogriješio", rekao je Kirin, dodajući da je voditelj akcije "morao znati da će ministra unutarnjih poslova i ministricu branitelja dovesti u poziciju da raspravljaju o problemu kojeg u Hrvatskoj nema".

Pojasnio je da je riječ o prvom i jedinstvenom slučaju da je policija na taj način postupila prema invalidima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙