FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki deficit u 2006. premašit će 400 milijardi dolara

WASHINGTON, 13. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Proračunski manjakSjedinjenih Država vjerojatno će u fiskalnoj 2006. premašiti 400milijardi dolara i tako nadmašiti raniju procjenu od 341 milijardedolara, kazao je Joel Kaplan, zamjenik direktora Ureda za upravljanjei proračun Bijele kuće.
WASHINGTON, 13. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Proračunski manjak Sjedinjenih Država vjerojatno će u fiskalnoj 2006. premašiti 400 milijardi dolara i tako nadmašiti raniju procjenu od 341 milijarde dolara, kazao je Joel Kaplan, zamjenik direktora Ureda za upravljanje i proračun Bijele kuće.

Kaplan je kazao novinarima da se oštra revizija dijelom pripisuje povećanoj vladinoj potrošnji za pomoć američkim obalnim područjima u Meksičkom zaljevu, pogođenima uraganom Katrina.

"Naše nove projekcije za 2006. bit će službeno objavljene kada bude objavljen proračun u prvim tjednima veljače", kazao je Kaplan dodavši da " preliminarni izračuni nagovještavaju da ćemo projicirati manjak iznad razine u 2005. i iznad 400 milijardi ili 3,1 posto BDP-a".

Kaplan je rekao da će "značajna ulaganja" za obnovu devastiranog područja Meksičkog zaljeva, koji je prošle godine bio izravno pogođen uraganom Katrina i Rita, produbiti proračunski manjak.

U fiskalnoj 2005. proračunski manjak SAD-a dosegnuo je 319 milijardi dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙