FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pripreme reprezentacije u sinkroniziranom klizanju za nastup na SP u Pragu

ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatski klizački savez sazvao jedanas konferenciju za novinare na temu Sinkronizirano klizanje želećitako predstaviti ovaj atraktivni sport uoči važnih međunarodnihnatjecanja ove sezone.
ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatski klizački savez sazvao je danas konferenciju za novinare na temu Sinkronizirano klizanje želeći tako predstaviti ovaj atraktivni sport uoči važnih međunarodnih natjecanja ove sezone.

U devetoj godini rada seniorska reprezentacija Hrvatske i Kluba Zagrebačke pahuljice odlaze 17. siječnja u Englesko na jako natjecanje.

"U novu sezonu krećemo sa puno novina. U prvom redu spojili smo seniorski i juniorski sastav i tako stvorili ekipu od 27 klizačica. Na to smo bili prisiljeni zbog odlaska čak 7 seniorki i sada imamo zdravu konkurenciju te najmlađu ekipu u svijetu! Naime, čak 20 naših klizačica još bi mogle nastupati među juniorkama, a pet među kadetkinjama. Zanimljivo je da su 9 seniorki još od početka a 6 ih ima više od 100 nastupa", istaknuo je uvodno Zoran Kovačević predsjednik Kluba i dopredsjednik HKZ.

Seniorke će tako uskoro u Nottingham od 20. do 22. siječnja, gdje će nastupiti u vrlo jakoj svjetskoj konkurenciji 8 ekipa. Zanimljivo je kako je nove programe - kratki i slobodni, prvi puta samostalno osmislila naša trenerica Danka Pivac.

Do sada smo, naime, učili od mađarskih, finskih i švedskih stručnjaka.

"Radimo već od kolovoza i treniramo 4-5 puta tjedno na ledu te uz posebne kondicijske pripreme i uvježbavanjem plesnih elemenata. Vjerujemo kako smo u 11 elemenata naših programa uspjeli naći balans težine i prezentacije iako smo ove sezone doživjeli i veliku generacijsku smjenu", naglasila je mlada trenerica Danka Pivac.

U Engleskoj ih očekuju dvije ekipe iz Finske te sastavi iz Italije, Rusije, SAD i domaćina.

Nakon Engleske seniorke će još nastupiti i u Mađarskoj 20.-26. veljače, a onda kod kuće na 5. Trofeju Zagrebačkih pahuljica imat će glavnu provjeru za nastup na Svjetskom prvenstvu u Pragu od 30. ožujka do 2.travnja.

"Za naš Trofej već sada znamo da će stići 18 ekipa iz 9 zemalja, jedino se jedno slično natjecanje u Francuskoj može pohvaliti da ima veći broj sudionika", naglasio je Zoran Kovačević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙