FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ATP Auckland: Mario deklasirao Gonzaleza

AUCKLAND/ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatski tenisač MarioAnčić plasirao se u polufinale ATP turnira u novozelandskome Aucklandupobjedom u četvrtfinalu nad prvim nositeljem Čileancem FernandomGonzalezom 6:0, 6:3.
AUCKLAND/ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatski tenisač Mario Ančić plasirao se u polufinale ATP turnira u novozelandskome Aucklandu pobjedom u četvrtfinalu nad prvim nositeljem Čileancem Fernandom Gonzalezom 6:0, 6:3.

Bio je to jedan od najboljih Ančićevih mečeva u karijeri, prvi set trajao je svega 18 minuta, a 11. tenisač svijeta bio je posve bespomoćan. U drugom setu je Čileanac uspio dobiti dva gema na svoj servis, da bi Ančić u šestoj igri napravio gem i okončao posao u vrućem Aucklandu. Sa igračem koji ima najbolji "forehand" na Touru Mario je do Aucklanda igrao triput i samo jednom pobijedio, i to u njihovu zadnju dvoboju na zemlji u Hamburgu lani. Čileanac je lani slavio na zemlji Monte Carla i 2003. na betonu Washingtona, a Splićanin sigurno pamti i polufinalni dvoboj Olimpijskih igara u Ateni, kada su Gonzalez i Massu zaustavili njega i Ljubičića na putu ka finalu.

"Vrlo sam sretan što sam posao obavio tako brzo i uz minimalan broj pogrešaka. Kvalitetan igrač poput Fernando u stanju je preokrenuti dvoboj, čak i kad izgubi prvi set sa 6:0. Sa ovakvom igrom mogu do naslova", kazao je Ančić, kojeg u polufinalu čeka 20-godišnji Švicarac Stanislas Wawrinka, koji se u glavni turnir probio iz kvalifikacija. Sa Wawrinkom se Mario dosad nije sastajao.

Ančić u karijeri ima osvojeni turnir lani u Den Boschu, a igrao je još tri finala - Milano (2004), Scottsdale (2005) i Tokio (2005).

U drugom polufinalu igraju Finac Nieminen i Belgijanac Olivier Rochus.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙