FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Metro uvećao prodaju ponajviše zahvaljujući inozemnim operacijama

DUESSELDORF, 11. siječnja 2006. (Hina/Dpa) - Njemački maloprodajnilanac Metro u srijedu je izvijestio da mu je, po preliminarnimpodacima, ukupna godišnja prodaja uvećana 4,2 posto uslijed snažneizvedbe njegovih međunarodnih poslovnih operacija.
DUESSELDORF, 11. siječnja 2006. (Hina/Dpa) - Njemački maloprodajni lanac Metro u srijedu je izvijestio da mu je, po preliminarnim podacima, ukupna godišnja prodaja uvećana 4,2 posto uslijed snažne izvedbe njegovih međunarodnih poslovnih operacija.

Metro sa sjedištem u Duesseldorfu, čije se poslovno carstvo prostire u 30 država svijeta uključujući Aziju i središnju Europu, objavio je da je lani ubilježio 55,7 milijardi eura prometa. Pritom je samo u posljednjem lanjskom tromjesečju prodaja uvećana 3,9 posto, na 16,7 milijardi eura.

I dok je prodaja na njemačkom tržištu lani smanjena 2,2 posto, prodaja u sklopu njegovih međunarodnih operacija porasla je 10,5 posto. Inozemne operacije sada čine 54 posto ukupnih prihoda te kompanije.

U nastojanju da potakne svoje operacije izvan Njemačke, Metro je nedavno pokrenuo ekspanziju svog lanca Cash&Carry, otvorivši dva nova centra u Hrvatskoj, Srbiji, Rusiji, Kini i Vijetnamu, te po jedan u Belgiji, Francuskoj, Grčkoj, Poljskoj, Rumunjskoj i Ukrajini.

Dva nova Real/Extra lanca za prehrambene proizvode otvorena su u Rusiji i Poljskoj. Također, Metro širi i svoju mrežu trgovina elektroničkom robom Media Markt i Saturn. Ukupno su u četvrtom tromjesečju 2005. otvorene 32 takve trgovine, i to u Njemačkoj, Španjolskoj, Italiji, Poljskoj, Portugalu i Ateni.

Metro, treći po veličini maloprodajni lanac u svijetu, raspolaže sa 2.100 trgovina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙