FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juščenko optužuje parlament da destabilizira Ukrajinu

ASTANA, 11. siječnja 2006. (Hina/AP) - Ukrajinski predsjednik ViktorJuščenko u srijedu je izjavio da je odluka parlamenta njegove zemlje osmjeni vlade od utorka pogrešna te da destabilizira zemlju.
ASTANA, 11. siječnja 2006. (Hina/AP) - Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko u srijedu je izjavio da je odluka parlamenta njegove zemlje o smjeni vlade od utorka pogrešna te da destabilizira zemlju.

"Jučerašnja odluka je neshvatljiva, nelogična i pogrešna. Ona samo služi destabiliziranju zemlje", rekao je Juščenko novinarima u Astani, glavnom gradu Kazahstana, gdje se nalazi na inauguraciji predsjednika Nursultana Nazarbajeva. No, dodao je Juščenko, "ne vidim to kao tragediju, to je iskustvo koje će povećati kvalitetu ukrajinske politike".

"Odluku je donio parlament koji je izabran prije četiri godine od strane starog režima i proživljava svoje posljednje tjedne. Njegove odluke nisu uvijek bile konstruktivne... Ova odluka pokazuje samo jedno: destabiliziranje stanja", rekao je Juščenko.

Ukrajinski parlament u utorak je izglasao smjenu vlade premijera Jurija Ehanurova zbog sporazuma koji je s Rusijom potpisao u vezi s ruskim plinom.

Nepovjerenje je vladi izrazilo 250 zastupnika od njih 450. Parlamentarci su ljuti što je s Moskvom potpisan prema kojem će Ukrajina ove godine za uvoz plina platiti dvostruko više nego dosad, a za usluge tranzita dobiti manje no što je zahtjevala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙