FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: skup o novom zakonu o pomorskom prijevozu

RIJEKA,10. siječnja 2006.(Hina) - Član Poglavarstva Primorsko-goranskežupanije za pomorstvo i promet Ivo Zrilić najavio je na današnjojkonferenciji za novinstvo da Županija sljedeći tjedan priređujeokrugli stol o prijedlogu zakona o linijskom i povremenom obalnompomorskom prijevozu.
RIJEKA,10. siječnja 2006.(Hina) - Član Poglavarstva Primorsko-goranske županije za pomorstvo i promet Ivo Zrilić najavio je na današnjoj konferenciji za novinstvo da Županija sljedeći tjedan priređuje okrugli stol o prijedlogu zakona o linijskom i povremenom obalnom pomorskom prijevozu.

Na skup su pozvani saborski zastupnici s područja Županije, ministri vanjskih poslova i europskih integracija, mora, turizma, prometa i razvitka te gospodarstva, rada i poduzetništva, čelnici jedinica lokalnih samouprava u Županiji te pomorski stručnjaci.

Zrilić je, govoreći o "Jadroliniji" i prijedlogu novog zakona, kazao da se ta tvrtka mora privatizirati, ali tako da se zadrži njezina vrijednost, odnosno da se ne obezvrijedi. Izrazio je bojazan da se "Jadrolinija", kad se smanji njezina vrijednost, ne proda nekomu tko bi još brže rasprodao njezinu imovinu, a radnike ostavio bez posla.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za pomorstvo, promet i veze Nikola Mendrila usporedio je "Jadroliniju" s talijanskom tvrtkom "Tirenom" koja se bavi istovjetnom djelatnošću. Govoreći o vrijednosti "Jadrolinije", ustvrdio je da hrvatska tvrtka s gotovo dvostruko manje brodova i zaposlenika ostvaruje veći promet i vozila i putnika te da je u "Tireni" država zadržala većinsko vlasništvo.

Mendrila je rekao da se nakon ulaska Hrvatske u EU vrijednost "Jadrolinije" u sadašnjem ustroju može udvostručiti, da je ona važna i za turizam zbog redovitosti i pouzdanosti svojih linija te da gradnjom svojih brodova pridonosi zaposlenosti domaćih brodogradilišta.

(Hina) xdsil ydd

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙