FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vojnićkom načelniku Andriću izglasovano povjerenje

VOJNIĆ, 16. prosinca 2005. (Hina) - Na današnjoj sjednici vojnićkogOpćinskog vijeća izglasovano je povjerenje načelniku Nebojši Andriću(HDZ), a umjesto dosadašnje predsjednice Vijeća Milice Vučinić-Sipić(SDSS) izabrana je Božidara Turnšek (HDZ).
VOJNIĆ, 16. prosinca 2005. (Hina) - Na današnjoj sjednici vojnićkog Općinskog vijeća izglasovano je povjerenje načelniku Nebojši Andriću (HDZ), a umjesto dosadašnje predsjednice Vijeća Milice Vučinić-Sipić (SDSS) izabrana je Božidara Turnšek (HDZ).

Šest je vijećnika vladajuće koalicije HDZ-a i SDSS-a glasovalo za povjerenje, a presudan je bio glas Ninka Mirića, neovisnog vijećnika (izabrana s liste LS-a). On je u listopadu i studenom obnašao dužnost pročelnika jedinstvenog upravnog odjela, što je bilo nespojivo s vijećničkom dužnosti, no zbog krize vlasti dao je ostavku na to profesionalno radno mjesto i vratio se u Vijeće.

Oporbeni vijećnici napustili su sjednicu prije glasovanja o povjerenju.

Općinski načelnik Nebojša Andrić rekao je da vladajuća koalicija ima sedam glasova jer Mirićeva ostavka nije bila potvrđena ni na jednoj sjednici Vijeća, pa se može "konstatirati da je on ostavku podnio i povukao".

Mirić je u Vijeće izabran s liste LS-a, ali se priklonio koaliciji HDZ-a (4) i SDSS-a (2) i prešao u neovisne vijećnike.

Povjerenstvo Liberalne stranke u Vojniću je 8. studenog dostavilo mandatnom povjerenstvu Općinskog vijeća svoju odluku od 2. studenog kojom umjesto vijećnika Mirića za općinskog vijećnika imenuje Miloša Šimuliju, koji u dostavljenoj i potpisanoj izjavi kaže da "pristaje obnašati dužnost zamjenskog vijećnika LS-a u Općinskom vijeću".

Na izborima SDP je dobio četiri, LS dva i HNS jednog vijećnika i kad bi zamjenski vijećnik umjesto Mirića s liste LS-a glasovao za oporbu, ona bi imala većinu.

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Branko Eremić rekao je danas da se još čeka mišljenje Središnjeg ureda državne uprave o zakonitosti Mirićeva mandata te smatra da bi današnja sjednica, koju su oporbeni vijećnici napustili prije glasovanja o povjerenju načelniku, mogla biti poništena.

SDSS-ova vijećnica Milica Vučinić-Sipić sama je dala ostavku na dužnost predsjednice vijeća, a neslužbeno se doznaje da je razlog nova dužnost koju će profesionalno obavljati u Gradskom vijeću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙