FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slalom: Janica Kostelić druga, Ivica pao i odustao

MARIBOR/ADELBODEN/ZAGREB, 8. siječnja 2006. (Hina) - Janica Kostelićosvojila je drugo mjesto na petom slalomu sezone Svjetskog kupa unedjelju u Mariboru, čime je sačuvala svoje vodstvo u ukupnom poretkuSvjetskog kupa i u slalomu, a Ivica Kostelić odustao je u drugojvožnji četvrtog slaloma Svjetskog kupa u švicarskom Adelbodenu.
MARIBOR/ADELBODEN/ZAGREB, 8. siječnja 2006. (Hina) - Janica Kostelić osvojila je drugo mjesto na petom slalomu sezone Svjetskog kupa u nedjelju u Mariboru, čime je sačuvala svoje vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa i u slalomu, a Ivica Kostelić odustao je u drugoj vožnji četvrtog slaloma Svjetskog kupa u švicarskom Adelbodenu.

Nakon Sljemena Austrijanka Marlies Schild je slavila i u Mariboru u vremenu 1:48.34 minuta, a Janica je na drugom mjestu zaostala 57 stotinki. Treće mjesto u Mariboru osvojila je Šveđanka Therese Borssen. Kostelić je i u petoj slalomskoj utrci sezone zaredom došla do pobjedničkog postolja, a na stazi na Pohorju, koju prema vlastitom priznanju ne voli, u zadnja tri nastupa je svaki puta bila druga.

U prvoj vožnji Janica je bila osma, ali je zato imala najbolje vrijeme druge vožnje, dijelom i zbog tehnički vrlo zahtjevne staze koju je postavio njezin otac Ante Kostelić.

Nakon pet slalomskih utrka vode Kostelić i Schild sa po 360 bodova, dok u ukupnom poretku hrvatska "Snježna Kraljica" uvjerljivo vodi sa 732 boda, 147 više od drugoplasirane Šveđanke Anje Paersson, koja je odustala u prvoj vožnji.

Nika Fleiss je sa zaostatkom od 2.59 sekundi osvojila 11. mjesto, što joj je najbolji rezultat u Mariboru, dok je Ana Jelušić bila 19. sa 5.50 sekundi sporijim vremenom od Schild.

Ivica Kostelić odustao je u drugoj vožnji četvrtog slaloma Svjetskog kupa u švicarskom Adelbodenu, čiji je pobjednik Talijan Giorgio Rocca, koji ove sezone ima sve pobjede u slalomu. Kostelić je nakon prve vožnje bio izvrstan peti, no u drugom je "laufu" već na početku staze promašio vrata, pa je ostao na 72 slalomska boda i 101 u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙