FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi lezbijski par u Belfastu rekao sudbonosno "da" po novom britanskom zakonu

LONDON/BELFAST, 19. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Lezbijski par izBelfasta postao je u ponedjeljak prvi homoseksualni par koji jelegalizirao svoju životnu zajednicu po novom britanskom zakonu oistospolnim zajednicama.
LONDON/BELFAST, 19. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Lezbijski par iz Belfasta postao je u ponedjeljak prvi homoseksualni par koji je legalizirao svoju životnu zajednicu po novom britanskom zakonu o istospolnim zajednicama.

Shannon Sickles i Grainne Close zaklele su se jedna drugoj na doživotnu vjernost tijekom privatne svečanosti u gradskoj vijećnici Belfasta, a idućih će ih tjedana njihov primjer slijediti još tisuće parova diljem Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Ponosno pokazujući novinarima vjenčano prstenje, dvije žene odjevene u muška odijela, izjavile su kako su "oduševljene" jer je njihova veza konačno legalizirana.

Pred vijećnicom se okupilo i 40-tak prosvjednika nezadovoljnih novim zakonom, no njihove proteste nadjačali su izljevi odobravanja pristaša gay brakova.

Sjeverna Irska postala je tako u ponedjeljak prvi dio Ujedinjenog Kraljevstva gdje je moguće sklopiti životnu zajednicu istospolnih partnera prema novom zakonu koji je stupio na snagu 5. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙