FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slobodne zidarke žele pomoći Arapkinjama u emancipaciji

PARIZ, 6. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Franucuske slobodne zidarkežele pomoći ženama u arapskom svijetu da se emancipiraju, objavila jeVelika loža žena Francuske (Grande Loge Feminine de France - GLFF) upetak u Parizu na svojoj internet adresi: http://internet.glff.org/.
PARIZ, 6. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Franucuske slobodne zidarke žele pomoći ženama u arapskom svijetu da se emancipiraju, objavila je Velika loža žena Francuske (Grande Loge Feminine de France - GLFF) u petak u Parizu na svojoj internet adresi: http://internet.glff.org/.

GLFF se sa 11.600 članica u 360 loža na nekoliko kontinenata po vlastitim riječima smatra najvećom ženskom ložom slobodnih zidarki na svijetu.

Francuske slobodne zidarke objavile su kako ženama arapskog svijeta žele pomoći "da se oslobode luđačke košulje u koju ih je satjerao patrijarhat kako bi bile slobodne i odgovorne građanke".

Velika loža francuskih slobodnih zidarki u tu je svrhu uspostavila arapsku verziju svog websitea na kojoj su najavile i osnivanje nove podružnice - ženske slobodnozidarske lože u Libanonu. Prošle godine su već osnovale ženske Velike lože u Venecueli i Španjolskoj. Pokret slobodnih zidara tradicionalno je pod muškom dominacijom - većina loža i danas je otvorena isključivo muškarcima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙