FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuskinja nakon 24 godine priznala pljačku banke

PARIZ, 4. siječnja 2006. (Hina/AP) - Francuskinja Helene Castel, nakonšto je 1980. godine sudjelovala u pljački pariške banke, stvorila sije novi život, radila kao psihoterapeut i uzela novo ime u Meksiku.
PARIZ, 4. siječnja 2006. (Hina/AP) - Francuskinja Helene Castel, nakon što je 1980. godine sudjelovala u pljački pariške banke, stvorila si je novi život, radila kao psihoterapeut i uzela novo ime u Meksiku.

Castel, nekadašnja buntovnica iz dobrostojeće obitelji, u srijedu je izvedena pred sud nakon što su je francuske i meksičke vlasti našle 2004. godine samo četiri dan prije no što je optužnica protiv nje pravno istekla.

Helene Castel u srijedu je sudski postupak započela emotivnim priznanjem da je sudjelovala u pljački, dodavši da je nakon "debakla" počela propitivati veliki dio svog života.

Castel, sada stara 46 godina, može biti osuđena na 20 godina zatvora ako je pariški sud osudi za njenu ulogu u pljački BNP banke koja se dogodila 30. svibnja 1980. godine u blizini poznate pariške opere Garnier.

Sedmoro osumnjičenih, koji su svi bili mladi buntovnici iz građanskih obitelji, uzelo je taoce kada je policija došla, a jedan od pljačkaša ubijen je u pucnjavi koja je uslijedila.

Troje osumnjičenih je uhićeno i osuđeno dok je troje pobjeglo. Osuđeni sudionici pljačke trebali bi svjedočiti na suđenje Helene Castel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙