FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush: Sharon ima viziju mira

WASHINGTON, 5. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush je u četvrtak izraelskog premijera Ariela Sharona opisao kao"dobrog i snažnog čovjeka koji ima viziju mira".
WASHINGTON, 5. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush je u četvrtak izraelskog premijera Ariela Sharona opisao kao "dobrog i snažnog čovjeka koji ima viziju mira".

"Naš narod Arielu Sharonu izražava najveće simpatije i molimo se za njegov oporavak", rekao je Bush na početku govora u State Departmentu.

Iranski predsjednik Ahmadinedžad je pak o Sharonu za sastanka s islamskim vjerskim dužnosnicima u gradu Komu rekao: "Danas ste svi to čuli, a nadam se da je da je kriminalac Sabre i Šatile konačno sa svojim precima, a ako Bog da i oni drugi će mu se uskoro pridružiti".

Službeni je Washington zgrožen izjavom iranskog predsjednika na račun Ariela Sharona, za koju kaže da "ne čudi s obzriom na ono što je dosad govorio".

Iranski predsjednik u četvrtak je je rekao kako se nada da će teško bolesni izraelski premijer Ariel Sharon uskoro umrijeti, kako je prenijela agencija ISNA.

"Ahmadinedžad je čovjek koji se skriva pod krinkom islamskog pacifizma, a evo što se od njega može čuti" rekao je Sean McCormack, glasnogovornik State Departmenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙