FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Bura u primorju, zimski uvjeti u Lici

ZAGREB, 5. siječnja 2006. (Hina) - Zbog olujne bure na dioniciautoceste A1 Zagreb-Split, od čvora Maslenica do južnog ulaza u tunelSveti Rok, brzina vožnje ograničena je na 40 km/h, javio je Hrvatskiautoklub.
ZAGREB, 5. siječnja 2006. (Hina) - Zbog olujne bure na dionici autoceste A1 Zagreb-Split, od čvora Maslenica do južnog ulaza u tunel Sveti Rok, brzina vožnje ograničena je na 40 km/h, javio je Hrvatski autoklub.

Također zbog jake bure na dionici Jadranske magistrale (D8) Bakar-Crikvenica-Sibinj-Senj-Sv. Marija Magdalena, zabrana je prometovanja za vozila I. skupine, (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Zbog zimskih uvjeta na području Like i pojedinih cesta u kontinentalnom dijelu zemlje, zabranjen je promet za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na sljedećim cestama:D42 Saborsko-Poljanak-Selište, D1 GP Macelj-Krapina, D2 GP Dubrava Križovljanska-Varaždin-Koprivnica-Đurđevac-Kladare, D3 Varaždin-Presečno-Breznički Hum, D20 Varaždin-Nedelišće-Čakovec-Križ.

Sva ostala vozila na spomenutim cestama obvezatna su koristiti zimsku opremu.

U ostalom dijelu zemlje ceste su uglavnom mokre i skliske, dok u kontinentalnom dijelu zemlje te na dionici autoceste A6 od tunela Tuhobić do tunela Čardak pada slab snijeg.

Zbog izlijevanja rijeke Une zatvorena je D47 u Hrvatskoj Kostajnici. Vozi se obilazno, smjerom Petrinja-Glina-Gvozd. Ista je cesta zatvorena i u Kuljanima, na dionici Kostajnica-Dvor, pa se obilazi preko Jovca i Divuše.

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema gužve.

Trajektna linija Brestova-Porozina za otok Cres do daljnjega je u prekidu.

U povodu sutrašnjeg blagdana Sveta Tri Kralja danas će od 15-23 sata trajati zabrana vožnje za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, na svim važnijim cestama u zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙