FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: (Ne)higijenski uvjeti u bolnicama mogli bi pomoći širenju ptičje gripe

WASHINGTON, 9. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Američke bi bolnicemogle pridonijeti širenju ptičje gripe kad bi došlo do pandemije, sobzirom na činjenicu da ih većina ne zadovoljava mnoge higijenskeuvjete, izvijestili su iz američke Udruge za smanjenje broja smrtnihslučajeva od infekcija.
WASHINGTON, 9. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Američke bi bolnice mogle pridonijeti širenju ptičje gripe kad bi došlo do pandemije, s obzirom na činjenicu da ih većina ne zadovoljava mnoge higijenske uvjete, izvijestili su iz američke Udruge za smanjenje broja smrtnih slučajeva od infekcija.

Mnoga izvješća pokazuju da su državne bolnice, čak i američke, potencijalna mjesta na kojima bi loši higijenski uvjeti mogu doprinijeti prijenosu virusa, što je posebno opasno ako on mutira te se lako prenosi među osobljem i pacijentima.

U izvješću Državnog centra za analizu upozorava se da bi bolnice, ako što skorije ne poduzmu odgovarajuće korake, mogle pridonijeti širenju virusa H5N1. Mnoga izvješća pokazuju da se velik broj zdravstvenih djelatnika ne pridržava temeljni higijenskih pravila - primjerice ne peru ruke nakon pregleda pacijenta ili uzimanja u ruke nekog medicinskog instrumenta.

"Ako se ne angažiramo na poboljšanju higijene u mnogim državnim bolnicama u SAD-u, mogli bismo imati problem", rekla je bivša zaposlenica ureda njujorškog gradonačelnika Betsy McCaughey koja je danas na čelu Ureda za smanjenje smrtnosti kao posljedice infekcija, grupe koja vodi računa o sprečavanju širenja infekcija u zdravstvenim ustanovama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙