FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija o ubojstvu libanonskog zastupnika Tuenija

BEJRUT, 12. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Sirijski ministar informiranjaMehdi Dakhallah, izjavio je u ponedjeljak na libanonskoj televizijiLBC da je "strana umiješanost uzrok sadašnjeg kaosa" u Libanonu nakonubojstva libanonskog kršćanskog zastupnika u Bejrutu Gebranea Tuenija.
BEJRUT, 12. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Sirijski ministar informiranja Mehdi Dakhallah, izjavio je u ponedjeljak na libanonskoj televiziji LBC da je "strana umiješanost uzrok sadašnjeg kaosa" u Libanonu nakon ubojstva libanonskog kršćanskog zastupnika u Bejrutu Gebranea Tuenija.

"Rekao sam da je strana umiješanost uzrok sadašnjeg kaosa koje strane snage ocjenjuju konstruktivnim kaosom a koji ja zovem destruktivnim kaosom", izjavio je sirijski ministar informiranja, "odlučno osudivši" ubojstvo Gebranea Tuenija u atentatu u Bejrutu.

"Sirija osuđuje sve atentate bez obzira na žrtve", i tvrdi da neće "bez obzira na to kakva bila razmimoilaženja s ovom ili onom osobom, nikada pristati na metode koje koriste brojni neprijatelji Libanona", naglasio je on.

Libanonski kršćanski zastupnik Gebrane Tueni ubijen je u ponedjeljak ujutro u eksploziji automobila-bombe u Mkallesu, kršćanskom predgrađu Bejruta.

Libanonski čelnik, Druz Walid Joumblatt, optužio je u ponedjeljak neizravno Siriju za ubojstvo libanonskog kršćanskog zastupnika Gebranea Tuenija, koji je i direktor bejrutskog dnevnika An Nahar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙