FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: visoki dužnosnik izbačen iz stranke zbog izdaje

DAMASK, 1. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Sirijska vladajuća strankaBaath izbacila je u nedjelju iz svog članstva bivšeg potpredsjednikavlade Abdel-halima Khaddama zbog izdaje, dva dana nakon što je onkritizirao predsjednika Bashara al-Assada.
DAMASK, 1. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Sirijska vladajuća stranka Baath izbacila je u nedjelju iz svog članstva bivšeg potpredsjednika vlade Abdel-halima Khaddama zbog izdaje, dva dana nakon što je on kritizirao predsjednika Bashara al-Assada.

"Khaddam je izdao stranku, domovinu i naciju", stoji u priopćenju stranke Baath koje je prenijela sirijska agencija SANA.

Khaddam je prije dva dana u Parizu izjavio da je Assad prijetio Rafiku al-Haririju, libanonskom premijeru koji je ubijen u veljači 2005. godine. Sirijski predsjednik je te optužbe nazvao neutemeljenim.

Bivši potpredsjednik sirijske vlade, koji je otišao u Pariz nakon što je u lipnju podnio ostavku, također je optužio vlasti u Damasku da nije uspjela provesti gospodarske i političke reforme u zemlji, što je dovelo do gladi milijune Sirijaca.

"Khaddam je jasno dao do znanja da se pridružio američkim i izraelskim zavjerama koje za cilj imaju udar na Siriju", stoji u priopćenju stranke Baath.

Sirijski parlament je u subotu pozvao vladu da protiv Khaddama pokrene sudski postupak zbog izdaje i korupcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙