FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libanonci pronašli novu masovnu grobnicu u bivšem sirijskom stožeru

ANJAR, 4. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Libanonske snage otkrile su unedjelju još jednu masovnu grobnicu u nekadašnjem stožeru sirijskihobavještajaca u gradu Anjaru na istoku zemlje, dan nakon što su naistom mjestu iskopali 25 tijela.
ANJAR, 4. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Libanonske snage otkrile su u nedjelju još jednu masovnu grobnicu u nekadašnjem stožeru sirijskih obavještajaca u gradu Anjaru na istoku zemlje, dan nakon što su na istom mjestu iskopali 25 tijela.

Vojnici još uvijek vade tijela iz treće masovne grobnice koja se nalazi u blizini druge dvije, smještene uz farmu u gradu Anjaru kojom su se sirijski obavještajci 30 godina služili kao centrom za ispitivanje.

Dosad su pronašli 25 tijela koja su više od 12 godina bila zakopana u plitkim jamama, no nejasno je o kome se radi i na koji su način umrli, osim jednog koji je na sebi imao vojne hlače.

Riječ je o prvom takvom nalazištu, izravno povezanom s 29-godina dugom vojnom nazočnošću Sirije u Libanonu koja je završila u travnju ove godine. Prošloga je mjeseca na poligonu ministarstva obrane otkriveno 13 tijela libanonskih vojnika ubijenih tijekom građanskog rata u Libanonu od 1975. do 1990. godine.

Sirija zasad nije reagirala na vijesti o masovnim grobnicama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙