FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić posjetio Hitnu pomoć, "Traumu" i "Sv. Duh"

ZAGREB, 1. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić unovogodišnjoj je noći posjetio Ustanovu za hitnu medicinsku pomoćZagreb i Kliniku za traumatologiju, te bolnicu "Sveti Duh", u čijem jerodilištu sretnu novu godinu poželio i prvoj bebi rođenoj u 2006.
ZAGREB, 1. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u novogodišnjoj je noći posjetio Ustanovu za hitnu medicinsku pomoć Zagreb i Kliniku za traumatologiju, te bolnicu "Sveti Duh", u čijem je rodilištu sretnu novu godinu poželio i prvoj bebi rođenoj u 2006.

Nakon posjeta dispečerskom centru zagrebačke Hitne pomoći u Đorđićevoj ulici, Mesić je pohvalio organiziranost te ustanove, ističući kako Zagrebu mnogi mogu pozavidjeti na hitnoj medicinskoj službi.

Ravnateljica ustanove Vlasta Jasprica-Hrelec uzvratila je da se zagrebačka Hitna pomoć ponosi svojom tradicijom i organizacijom, a Zagrepčanima je poručila da mogu biti sigurni u svoju hitnu službu.

Predsjednik se zatim uputio u obližnju Traumatološku kliniku, gdje je kratko porazgovarao s pacijentima, zaželjevši im sreću u novoj godini.

Zatim je posjetio "Sveti Duh", gdje je, uz prvo ovogodišnje novorođenče, posjetio i novorođenog Kristijana Galica, sina jednog od zaposlenika Ureda Predsjednika.

Prvu bebu rođenu 2006. na Sv. Duhu - dječaka teškog 3,65 kilograma i dugog 51 centimetar rodila je Suzana Kesić, kojoj je to treće dijete.

Nakon posjeta rodilištu, predsjednik Mesić zadržao se u kraćem razgovoru s osobljem bolnice i zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, koji je također posjetio tu bolnicu.

Na pitanje novinara ima li građanima što poručiti u novogodišnjoj noći, predsjednik Mesić je istaknuo kako očekuje da će ova godina biti bolja od prošle, budući da će Hrvatska moći koristiti predpristupne fondove Europske unije, koje, napominje, valja što bolje iskoristiti, uzimajući u obzir iskustva zemalja koje su ranije ušle u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙