FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV : Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 31. srpnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 31. srpnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

KABUL - Zahtjevi talibana za oslobađanje 21 južnokorejskog taoca načelno se ne trebaju prihvatiti kako se ne bi poticale otmice, rečeno je u utorak iz ureda afganistanskog predsjednika dan nakon pogubljenja drugog taoca. "Prihvaćanjem traženja otmičara ne bismo smjeli poticati otmice", rekao je Humayun Haimdzada, glasnogovornik predsjednika Hamida Karzaija. "Vjerujem da svi podržavaju činjenicu da se ne treba ohrabrivati otmice", dodao je. Talibani su u ponedjeljak pogubili drugog južnokorejskog taoca i prijete da će isto učiniti s drugima ako Kabul ne prihvati njihov zahtjev o razmjeni zatvorenika.

ATENA - Grčki vatrogasci obuzdavaju u utorak najmanje tri velika požara na otoku Kreti, a zemlja se prži na visokim temperaturama. Požar koji je izbio dan prije u Skafiju kraj grada Hanije još divlja na trima različitim, a teško dostupnim frontama. U gašenju sudjeluju vatrogasci i vatrogasni avioni te dva helikoptera. Diljem Grčke vatrogasci se bore s više desetaka požara, a najveći su na sjeverozapadu grčke pokrajine Makedonije, u Ioannini, Kozaniju, Florini, Pieriji i Thesprotiji. Snažan vjetar otežava im posao. Od početka lipnja stotine požara progutale su više od šezdeset tisuća hektara šuma, a u gašenju su poginula petorica vatrogasaca.

HAVANA - Kubanski čelnik Fidel Castro u članku posvećenom panameričkim igrama, objavljenom uoči obljetnice stupanja na vlast njegovog brata Raula, veličao je uspjeh kubanske revolucije prema američkoj blokadi, ali nije spomenuo svog nasljednika. "Najvažniji uspjeh revolucije počiva u gotovo pola stoljeća dugom opiranju blokadi SAD-a i nestašicama svih vrsta", govori u članku kubanski čelnik i dalje iz bolničke sobe u Havani, gdje se nalazi duže od godinu dana. U tom članku, kao i u 33 prethodna, Castro ne spominje 31. srpnja 2006. kad je predao ovlasti bratu Raulu, ministru obrane i drugom čovjeku režima. Prošle godine je Fidel Castro, nakon što je predvodio svečanosti državnog praznika, hitno odvezen u bolnicu u Havani radi crijevnog krvarenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙