FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV : Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 30. srpnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 30. srpnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

KABUL - Neposredno pred istek krajnjeg roka u ponedjeljak, koji su talibani odredili za smaknuće 22 južnokorejskih talaca, afganistanka je vlada od talibana zatražila još dva dana za pregovore. "Naši izaslanici razgovaraju s njima", rekao je agenciji DPA Mahrejuddin Patan guverner pokrajine Ghazni na jugoistoku zemlje. "Naši izaslanici s njima razgovaraju da nam daju još dva dana a kada dođe rezultat javit ćemo vam ga". Još nije bilo odgovora talibana glede produženja roka. U nedjelju su talibani isključili mogućnost nastavka pregovora rekavši da su vladini pregovarači tražili bezuvjetno oslobađanje talaca a viši dužnosnik naznačio da bi protiv njih mogla biti uporabljena sila.

TOKIO - Japanski premijer Shinzo Abe u ponedjeljak je za rujan najavio promjenu u kabinetu ali će Donji dom parlamenta ostaviti netaknut, usprkos uvjerljivom porazu na nedjeljnim izborima za Gornji dom parlamenta. Na konferenciji za novinare je također objavio svoju odluku da ostane na čelu vladajuće Stranke liberalnih demokrata (LDP). "Nastavit ću s promicanjem reformi. Od visokih dužnosnika LDP-a očekujem da se pitanjem novca i politike ozbiljnije pozabave", kazao je Abe članovima glavnog odbora svoje stranker. Odbor bi se kasnije poslijepodne trebao sastati s oporbenim strankama oko izvanrednog četverodnevnog zasjedanja Dieta (parlament) 7. kolovoza.

MADRID - Stotine vatrogasaca u ponedjeljak se bori s požarima na Kanarskim otocima i jugu Španjolske gdje je vatra progutala tisuće hektara šume i makije, rekli su dužnosnici. Na najvećem otoku otočja Gran Canaria požar koji je uništio 3500 hektara šume borova i eukaliptusa, nakon što su ga vatrogasci stavili pod nadzor, razbuktao je vjetar koji je puhao tijekom noći. Pritvoren je šumar, koji je priznao da je podmetnuo požar zbog toga što mu nije obnovljen radni ugovor pritvoren je šumar. Na španjolskom jugu u okolici Cordobe vatrogasci se bore s požarom koji je do sada poharao 4000 hektara. Na jugozapadu u blizini Huelve bijesni požar nepoznatih dimenzija stvarajući stup dima vidljiv u cijeloj pokrajini. Izviješteno je i o izbijanju požara u blizini Seville na jugu i Tarragone na istoku zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙