FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 28. srpnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 15,30 sati
ZAGREB, 28. srpnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 15,30 sati

SALZBURG - Salzburški sastanak dobra je prigoda da se svake godine napravi inventura postignutog među zemljama jugoistočne Europe kako bi se vidjelo do kuda je koja napredovala u procesu euroatlantskih integracija, rekao je u subotu - po dolasku u Salzburg na sastanak premijera država jugoistočne Europe - hrvatski premijer Ivo Sanader. Susret premijera država jugoistočne Europe koji se održava pod naslovom "Sastanak o stabilnosti u jugoistočnoj Europi u 21. stoljeću", počeo je u subotu poslije podne. Sanader je kazao da je riječ o inicijativi koju je započeo bivši austrijski kancelar Wolfgang Schuessel, a sadašnji kancelar Alfred Gusenbauer je tu inicijativu nastavio. "Ja mu dajem punu podršku u tome". Šesti sastanak šefova vlada država jugoistočne Europe okupio je uz domaćine austrijskog saveznog kancelara, ministricu vanjskih poslova Ursulu Plassnik, te koordinatora Pakta o stabilnosti Erharda Buseka i premijere Hrvatske, Albanije, Crne Gore i Moldove.

TRIPOLI - Češka Republika, Katar i Bugarska uplatili su financijski doprinos u Međunarodnu zakladu Benghazi osnovanu za pomoć u liječenju libijske djece zaražene virusom HIV, objavio je u subotu službeni Tripoli. "Zahvaljujem Kataru na njegovoj ulozi u slučaju (bugarskih) medicinskih sestara. Europske zemlje, među njima Bugarska i Češka Republika također su svojim doprinosima pomogle Zakladi", kazao je libijski premijer Al Baghdadi Ali Al-Mahmudi. "Francuska je obećala opremiti bolnicu u Benghaziju i priskrbiti obučeno osoblje za razdoblje od pet godina. Također je pristala obučavati oko 50 libijskih liječnika", rekao je ministar novinarima u Tripoliju. Međunarodna zaklada već je isplatila milijun dolara obitelji svakog zaraženog djeteta u zamjenu za oprost dodijeljen bugarskim medicinskim sestrama te palestinskome liječniku.

LONDON - Britanci očekuju nove poplave, s obzirom da prognostičari najavljuju nove obilne padaline u središnjoj i južnoj Engleskoj i južnom Walesu već u subotu navečer i tijekom nedjelje, prenose agencije. Tvrtke za vodoopskrbu diljem zemlje šalju kontejnere s pitkom vodom tisućama ugroženih Britanaca koji ne mogu koristiti vodu iz gradske vodovodne mreže jer je zagađena, a Crveni križ dijeli pakete s hranom.

RIM - Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano sudjelovao je, zajedno sa svim ministrima i političkim čelnicima, u nizu radijskih spotova u kojima poziva vozače da budu oprezni u trenutku kada se spremaju poći na godišnji odmor. Kampanja ministarstva prometa počela je u subotu na više radijskih postaja, kada su milijuni talijanskih građana sjedali za upravljač i pohrlili na more ili u planine. Ta kampanja u Italiji bi trebala smanjiti broj prometnih nesreća u kojima svake godine gine više od pet tisuća ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙