FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 25. srpnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 12,30 sati
ZAGREB, 25. srpnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 12,30 sati

ZAGREB - Dok se u Italiji i Grčkoj danima bore protiv vatrene stihije, u Oxfordu je u strahu od poplava evakuirano blizu 250 kuća u noći između utorka i srijede. Od talijanske civilne zaštite u srijedu je već tijekom jutra zatraženo pedeset intervencija. Najteža situacija je na Siciliji i Kalabriji, gdje se temperature ne spuštaju ispod 40 stupnjeva Celzijusa. U Velikoj Britaniji, gdje se najviši vodostaj Temze i dalje premješta nizvodno, prema Readingu i Windsoru, mjesna je policija u srijedu u zoru objavila da su hitne službe morale evakuirati četvrt Osney (dio Oxforda), područje koje dosad nije bilo zahvaćeno katastrofalnim poplavama koje danima pogađaju zapad Velike Britanije.

SYDNEY - Najveća svjetska konferencija o AIDS-u završila je u srijedu u Sydneyu pozivom na razvoj posebnih lijekova za zaraženu djecu koji bi osigurali ne samo da milijuni HIV pozitivne djece dožive starost, nego i život bez štetnih nuspojava liječenja te teške bolesti. "Moramo učiniti više za zaštitu naše budućnosti, pronaći uspješnije načine liječenja najmlađih", rekao je dr. Pedro Cahn, predsjednik organizacije AIDS Society (IAS). Procjenjuje se da je u svijetu 2.3 milijuna zaražene djece, a da ih se svake godine inficira 600.000.

KANDAHAR - Talibani su preko svog glasnogovornika zaprijetili u srijedu da će ubiti neke od 23 južnokorejskih talaca ako neće biti napretka u pregovorima o razmjeni zatvorenika. "Dali smo popis osam zatvorenika za razmjenu, ali uprava u Kabulu nezainteresirano postupa s tim predmetom", rekao je Jusuf Ahmadi, glasnogovornik pobunjenika u telefonskom razgovoru. "Ultimatum je istekao jučer. Danas ćemo ubiti neke taoce, ako ne primijetimo napredak u pregovorima", dodao je.

ASADABAD - Njemački novinar i dvojica njegovih afganistanskih vodiča vjerojatno su oteti na istoku zemlje, rekao je u srijedu glasnogovornik guverenera pokrajine Kunar. Kako kažu nepotvrđena izvješća, rekao je, ta su trojica nestala u noći između utorka i srijede u okrugu Watapur u pokrajini Kunar. Novinar je došao u regiju istraživati udare NATO-a u kojima su prije dva tjedna ubijena 23 civila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙