FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 23. srpnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati
ZAGREB, 23. srpnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

LONDON - Britansko parlamentarno povjerenstvo počelo je istragu o zarobljavanju 15 britanskih marinaca potkraj ožujka u Iranu koje je izazvalo diplomatsku krizu s Teheranom, objavio je u ponedjeljak The Independent. Britanski dnevnik, pozivajući se na neimenovane izvore, navodi da je parlamentarno povjerenstvo već prošloga tjedna počelo prikupljati svjedočenja, te da će tijekom sljedećih nekoliko tjedana objaviti izvješće. Petnaest marinaca Iran je zarobio u ožujku tvrdeći da su ilegalno ušli u njegove teritorijalne vode, što je London uvijek opovrgavao.

PALU - Najmanje 32 ljudi poginulo je u poplavama i odronima zemlje na indonezijskom otoku Celebes, rekao je u ponedjeljak jedan polcijski dužnosnik otoka. Zbog nevremena je blizu 5.000 osoba napustilo svoje kuće, rekao je šef krizne ćelije.

TOKIO - Japan je spreman primiti UN-ove inspektore kako bi provjerili najveće svjetsko nuklearno postrojenje nakon snažnog potresa koji je prošli tjedan uzrokovao ispuštanje radijacije i pojačao strahove oko nuklearne sigurnosti, izvijestila je u ponedjeljak japanska agencija za nuklearnu sigurnost. Japanska nuklearna industrija, koja opskrbljuje oko jedne trećine državnih potreba za električnom energijom, pod kritikom je zbog zataškavanja incidenata i 'friziranja' sigurnosnih izvješća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙