FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 14. srpnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati
ZAGREB, 14. srpnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

KABUL - Desetak talibana je ubijeno i ranjeno u pucnjavi s policajcima i vojnicima koalicije u provinciji Helmand, navela je u subotu koalicija pod američkim zapovjedništvom. Zajednička ophodnja policije i koalicije pala je u petak u zasjedu skupine od više 15 talibanskih boraca blizu mjesta Sangin, koje graniči s pokrajinom Kandahara i u sukobu je ubijeno i ranjeno desetak talibanskih ekstremista.

RIM - Talijanski premijer Romano Prodi je navodno pod istragom tužiteljstva u Catanzaru, prema pisanju internet stranice tjednika Panorama, ali glavni tužitelj toga grada na jugu Italije Mariano Lombardi opovrgava informaciju web stranice. Prodi je izjavio kako je na internetu vidio da je navodno pod istragom, te je izrazio povjerenje u Lombardija. Prema pisanju web stranice tjednika Panorama, tužiteljstvo u Catanzaru vodi istragu, uz ostale, i protiv Prodija pod optužbom zlorabljenja položaja. Zamjenik tužitelja u Catanzaru Luigi De Magistris vodi istragu o navodnom nezakonitom korištenju nekih fondova Europske unije, te je navodno i Prodi pod istragom.

PJONGJANG - Sjeverna Koreja u subotu je primila početnu pošiljku nafte koja joj je obećana kao nagrada što je pristala zatvoriti glavni nuklearni reaktor, objavili su južnokorejski dužnosnici. Južnokorejski tanker Han Chang sa 6.200 tona nafte stigao je u luku Sonbong na sjeveroistoku Sjeverne Koreje. Subotnja isporuka dio je ukupne količine od 50 tisuća tona nafte koja je obećana Sjevernoj Koreji u zamjenu za zatvaranje reaktora Yongbyona. Za pristanak na odustajanje od nuklearnoga programa Pjongjang će primiti ukupno milijun tona pomoći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙