FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV : Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 22. srpnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 22. srpnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ISLAMABAD - Pakistanska vojska likvidirala je 13 protalibanskih boraca u pokrajini Sjeverni Waziristan, doznaje se u nedjelju iz službenih izvora. Prema priopćenju vojske, naoružani militanti, podijeljeni u manje skupine, pokušali su u subotu napasti više vojnih uporišta, ali je njihov plan osujećen. "Naše su snage bile na oprezu. Uzvratile su i ubile 13 militanata", kazao je general bojnik Waheed Arshad.

U redovima vojske nije bilo žrtava, dodao je. Sjeverni Waziristan poznat je kao sigurno utočište za Al'Qaidu i talibane, jer ih čuva lokalno stanovništvo, plemena Paštuna.

GAZA - Izraelski su vojnici u nedjelju na sjeveru Pojasa Gaze ubili dvojicu pripadnika Hamasa koji su se spremali napasti izraelske snage, priopćio je islamistički pokret. Tijela dvojice muškaraca prebačena su u bolnicu nakon što su ustrijeljeni u blizini bivšeg židovskog naselja u Gazi, priopćili su palestinski liječnici. Hamas je priopćio da su dvojica njihovih boraca trebala napasti izraelske snage. Glasnogovornik izraelske vojske objasnio je da su vojnici otvorili vatru na dvojicu muškaraca koji su se približili graničnoj ogradi. Kod njih su pronađene puške i bombe.

ANKARA - U Turskoj su u nedjelju rano ujutro otvorena birališta na parlamentarnim izborima na kojima velike izglede za pobjedu ima islamistička stranka na vlasti, Stranka pravde i napretka (AKP) premijera Tayyipa Erdogana, javljaju agencije. Na izbore za 550 parlamentarnih zastupnika pozvano je 42,6 od ukupno 74 milijuna Turaka, a 11 milijuna trebalo bi prekinuti godišnji odmor kako bi glasovali u svojim izbornim jedinicama. Prema anketama, idućih će pet godina Turskom i dalje sama vladati AKP stranka, no ključni će čimbenik biti veličina stranačke većine. Kako se predviđa, za prelazak obveznog praga od 10 posto izglede imaju samo dvije stranke, Republikanska narodna stranka (CHP) i desna Stranka nacionalnog pokreta (MHP).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙