FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 14. lipnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:
ZAGREB, 14. lipnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

ZAGREB - Nakon što je prošle godine atletski miting IAAF Grand Prix Zagreb zbog Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj bio koncem kolovoza, ove godine popularni "Hanžek" vraća se u stari termin. Tako će se 57. izdanje zagrebačkog mitinga održati 4. srpnja na stadionu Mladosti s početkom u 18.30 sati. Nakon reorganizacije Međunarodne atletske federacije (IAAF) "Hanžek" se već drugu godinu nalazi u World Athletic Touru koji tvore 24 mitinga na svijetu što osigurava brojna ugledna imena iz svijeta atletika na stadionu Mladosti. Liste sudionika još uvijek nisu konačne, no već sada se zna da će u Zagrebu nastupiti trenutačno tri najbolje hrvatske atletičarke Blanka Vlašić, Ivana Brkljačić i Danijela Grgić. Dolazak na Savu potvrdile su i svjetska rekorderka u bacanju kladiva Tatjana Lisenko, te ponajbolje svjetske skakačice u vis Kajsa Bergqvist, te Venelina Veneva.

BERLIN - Bivši trener niza njemačkih nogometnih prvoligaša, Peter Neururer (52) podigao je medijsku buru u njemačkoj javnosti izjavivši kako je doping u prošlosti bio normalna pojava u njemačkim klubovima. "Veliki broj igrača i klubova u prošlosti je koristio nezadovoljne stimulanse. Neki igrači su skoro poludjeli od silnog uzimanja dopinških sredstava. Prije 15-20 godina bio je popularan captagon," izjavio je Neururer u razgovoru za "Sport Bild". Captagon je na listi supstanci koje mogu razviti ovisnost, ali i na doping popisu. Riječ je o psihostimulansu, derivatu amfetamina, koji je registriran za liječenje narkolepsije, jedne vrste poremećaja spavanja.

BARCELONA - Islandski reprezentativac i član Barcelone Eidur Gudjohnsen (28) propustit će posljednje kolo španjolskog nogometnog prvenstva i susret protiv Gimnastica zbog ozljede koljena. Gudjohnsen se ozlijedio na posljednjem treningu i prema prvim vijestima sa Camp Noua pauzirat će najmanje dva tjedna.

NEW YORK - Nakon Kanade, Sjedinjenih Država, Gvatemale, Paname, Guadeloupea i Kostarike plasman u četvrtfinale Gold Cupa, prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike, izborile su i nogometne reprezentacije Meksika i Hondurasa. Meksiko je u susretu posljednjeg, trećeg kola skupine C pobijedio Panamu 1:0, dok je Honduras bez većih problema pobijedio Kubu 5:0. U četvrtfinalu će igrati Kanada - Gvatemala, SAD - Panama, Honduras - Guadeloupe i Meksiko - Kostarika.

BUENOS AIRES - U prvom susretu finala južnoameričkog nogometnog Copa Libertadores Boca Juniors je Buenos Airesu pred 50.000 gledatelja na stadionu Bombonera porazila brazilski Gremio 3:0. Strijelci za Bocu bili su Rodrigo Palacio (18), Juan Roman Riquelme (73) i Pablo Ledesma (89). Gosti su od 58. minute igrali bez isključenog Sandra Goiana. Uzvratna utakmica je na rasporedu 20. lipnja u Porto Alegreu,

AMSTERDAM - Nogometna reprezentacija Nizozemske prvi je polufinalist Europskog U21 prvenstva koje se održava u toj zemlji. Nizozemska je u dvoboju drugog kola A skupine u Groningenu pred 20.000 gledatelja pobijedila Portugal 2:1 i sa dvije pobjede osigurala plasman u poluzavršnicu. Strijelci za "Oranje" bili su Ryan Babel (33-11m) i Maceo Rigters (75), dok je pogodak za Portugal postigao Miguel Veloso (77). U prvom dvoboju iz te skupine Belgija je pogotkom Kevina Mirallasa u 82. minuti pobijedila Izrael 1:0.

BARCELONA - Švedska plivačica Therese Alshammar (29) postavila je novi svjetski rekord na 50 metara delfin isplivavši na Mare Nostrum mitingu u Barceloni rezultat 25.46. Dosadašnji rekord držala je njezina sunarodnjakinja Anna-Karin Kammerling koja je 2002. godine u Belinu isplivala vrijeme 25.57.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙