FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 3. lipnja 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 3. lipnja 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - HNS-ova predsjednica Vesna Pusić i kandidat za premijera Radimir Čačić s današnjeg su Osmog sabora stranke poručili da je HNS-ovo vrijeme došlo, te da "Hrvatsku još samo 24 tjedna dijele od Vlade pod vodstvom HNS-a"."Ovo je HNS-ovo vrijeme, početak naše finalne utrke i početak naše pobjede", kazala je Vesna Pusić pred više od 2200 izaslanika iz 440 HNS-ovih ogranaka, koji su do popunili Koncertnu dvoranu "Vatroslav Lisinski". Čačić je, pak, naglasio HNS-ovu spremnost da preuzme odgovornost za Hrvatsku, ističući da upravo ta spremnost HNS razlikuje od drugih stranaka. Okupljenim izaslanicima obećao je da će odmah po dolasku na vlast, umjesto pomoći i državnih mirovina, izjednačiti primanja starih i novih umirovljenika, i to na bazi deset najpovoljnijih godina, te da će omogućiti legalno zapošljavanje umirovljenika i branitelja.

ĐAKOVO - Zajednica udruga seljaka Slavonije I Baranje (ZUSSB) zatražila je danas da ovogodišnja cijena pšenice bude 1,20 kuna po kilogramu plus PDV. Ta je cijena zajednički stav Zajednice, Hrvatskog saveza poljoprivrednih udruga, regionalne Hrvatske gospodarske komore i Zadružnog saveza Slavonije i Baranje, koji je postignut na sastanku predstavnika tih asocijacija održanom u Đakovu u petak, rekao je predsjednik te Zajednice Antun Laslo na konferenciji za novinare. Uz cijenu od 1,20 kuna plus PDV, seljaci traže da troškove otkupa snosi otkupljivač, predani urod mora biti isplaćen najkasnije 30 dana od dana preuzimanja, poticaje treba isplatiti u punom iznosu od 2250 kuna po hektaru najkasnije do 30. kolovoza 2007. kako bi proizvođači uspjeli nabaviti mineralna gnojiva po izvansezonskim cijenama.

SLAVONSKI BROD - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković otvorio je danas u Slavonskome Brodu 10. međužupanijsku stočarsku izložbu koja je, nakon sajma i izložbe u Gudovcu, druga po veličini u Hrvatskoj. Čobanković je ponovio kako u strategiji razvoja poljoprivrede stočarstvo zauzima prvo mjesto, a unapređenju te proizvodnje trebala bi pridonijeti i realizacija operativnih programa razvoja govedarstva i svinjogojstva koje je donijelo to ministarstvo. Istaknuo je da je proizvodnja mlijeka u prošloj godini povećana za 23 posto, a 60 posto proizvodnje dostiglo je razinu europske kvalitete. No, upozorio je na slabiju razvijenost stočarstva u Slavoniji u odnosu prema sjeverozapadnom dijelu zemlje te posebice na pad proizvodnje u Brodsko-posavskoj županiji.

GORNJA STUBICA - Ministar kulture Božo Biškupić izjavio je danas kako je pokrenuo ponovno osnivanje Društva konzervatora, kojemu je obećao punu pomoć Ministarstva kulture, od materijalne do pronalaženja prostorija. Najavio je da će se u idućem razdoblju intenzivirati digitalizacija dokumentacije o kulturnoj baštini i zaštita pokretnih kulturnih dobara, osobito kad je riječ o sakralnom inventaru. Jedan od poslova koji slijedi jest i revizija muzejskih i galerijskih zbirki, rekao je ministar Biškupić na trodnevnom seminaru "Standardi zaštite kulturne baštine u Republici Hrvatskoj", koji je danas završio u Muzeju seljačkih buna u Gornjoj Stubici, a organiziralo ga je Ministarstvo kulture.

KRAPINA - Kardinal Josip Bozanić danas je kod crkve Majke Božje Jeruzalemske na Trškome Vrhu u Krapini predvodio misu 40. jubilarnog vozočašća. "Zavalni smo Bogu za sva prometna sredstva koja u ljudskome životu predstavljaju značajnu pomoć. Ona skraćuju udaljenosti te omogućuju susretanja i međusobno povezivanje ljudi", rekao je predsjednik HBK Josip Bozanić. Zagrebački nadbiskup je napomenuo da se trebamo radovati otvaranju novih dionica cesta u domovini, dodajući kako istodobno stalno trebamo usavršavati i svijest o uzajamnim dužostima svih onih koji se tim sredstvima služe. Kardinal je iznio i crne statističke podatke o broju poginulih na cestama, ističući da je najtragičnija godina na našim cestama bila 1979., kada je poginulo 1605 osoba. Samo ove godine do 30. travnja na hrvatskim su cestama poginule 173 osobe, a od 1970. do danas 39.863 osobe, upozorio je. "Potrebno je mijenjati mentalitet i promicati prometnu kulturu odgovornosti. Naše obitelji i druge odgojne ustanove, osobito škola i Crkva, na tom području imaju osobit zadatak. S ovoga mjesta upućujem poziv svima koji upravljaju vozilima da razboritim i odgovornim ponašanjem pridonesu sigurnosti putnika i smanjenju broja nesreća na cestama jer je u pitanju naša ljudska i vjernička odgovornost", rekao je kardinal Bozanić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙