FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 10. svibnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 10. svibnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Izmjenama Zakona o socijalnoj skrbi, koje je Vlada jučer uputila u Hrvatski sabor, roditelji djece s najtežim invaliditetom i oštećenjem zdravlja moći će dobiti status roditelja njegovatelja, a država će im uplaćivati doprinose i mjesečnu plaću od 2.000 kuna. Tako se ubuduće roditelji s djecom koja trebaju danonoćnu njegu više neće morati vraćati na posao nakon isteka sedmogodišnjeg roditeljskog dopusta, a status njegovatelja moći će zadržati do svoje 65 godine, kazao je Hini ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić. Na osnovu toga statusa mogu dobiti i mirovinu, a ocjena najtežeg invaliditeta djeteta bit će trajna. Odredbe o statusu roditelja njegovatelja stupit će na snagu osam dana nakon objave zakona u Narodnim novinama, odnosno ubrzo nakon što ga Sabor usvoji, što bi se, procjenjuje Ljubičić, moglo dogoditi do kraja ljetnog zasjedanja.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABAH), dr. Vesnu Čulinović-Konstantinović i dosadašnjeg predsjednika SABAH-a Krešimira Piškulića, koji su ga izvjestili o izboru novog rukovodstva SABAH-a i programskim ciljevima u idućem razdoblju, priopćeno je iz Ureda predsjednika Republike. Također su izvjestili predsjednika Mesića o problemima s kojima se susreću pripadnici NOB-a, te su ga informirali o zahtjevu da se osnovica za izračun invalidnine za borce NOB-a, ali i sve druge kategorije invalida, izjednači s onom koju imaju branitelji, navodi se u priopćenju. U razgovoru je posebno naglašena zaštita i vraćanje spomenika koji obilježavaju događaje i osobe iz NOB-a na području Grada Zagreba.

KARLOVAC - Pretrčavanje psa preko ceste uzrok je što je jučer kod Vojnića policijski motorist, iz pratnje kolone vozila predsjednika Republike Stjepana Mesića, sletio s kolnika i zadobio teške ozljede, priopćeno je danas iz Policijske uprave karlovačke. Policija je objavila da je 32-godišnji policajac G.D. upravljao službenim motociklom BMW vozeći se u prethodnici pratnje, a u 12,45 sati, u pokušaju da izbjegne nailazak psa na cestu, sletio je motorom s kolnika. Pritom je zadobio prijelom lijeve nadlaktice s pomakom, te je zadržan na liječenju u karlovačkoj Općoj bolnici. Šteta je procijenjena na oko 15.000 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙